Halloweenfirande

image hosting file hosted images Black Cat & Halloween Pumpkin Halloween ImagesJag hittade tyvärr ingen halloweenkostym på stan, eller jag hittade en, men den kostade tyvärr åttahundra  kronor, och med en ev. resa till london är det inget jag lägger ner pengar på. Däremot hittade jag en pärlaffär och inköpte en del pärlor och ett klämmningsverktyg. Nu sitter jag här med ett jättsött armband och ska aldeles straxt börja göra mig iordning. Ikväll är det halloweenfirande på Orvars så kl 19 ska jag möta upp Mr E.   

Gif Ghosts Halloween ImagesImage hosting codes


En uppdatesnabbis

Imorse när jag åkte in till stan för provtagning var det frost i gräset och is på vattenpölarna, ganska mysigt faktiskt =) Provtagningen var snabbt överstökad och tur var väl de för det är jobbigt att vara fastande. Efteråt träffade jag som sagt Astrid på en frukost, det var så skojj, vi kom överens om att ses snart igen, både badminton och shopping ska bokas in. Glömde dock bort att fråga henne om det är någon affär som jag absolut inte får missa i London, men de kan jag ta sen. Nu ska jag och Mr E ta en promenad in till staden. Det är halloweenoutfits som vi ska leta =)

En fixardag

Idag har vart en riktig fixardag. Dagen började som skit måste jag säga men Mr E fick mig att skratta det sista han gjorde innan vi skiljdes åt imorse, han skrek nämligen efter mig i trappuppgången "lina, jag älskar dig" följt av pussljud. Detta gjorde min morgon vill jag påstå. På lunchen fixade jag sedan fram mitt schema för praktiken, lät nog som en riktig lite bitch på telefonen, men som lillasyrran sa som liten , nu sa jag till på "respekten". Efter det träffade jag alex över lunch och det var så himla trevligt, det var aldeles för länge sedan. Gjorde även upp frukostplaner imorgon med Astrid. Efter skolan bjöd Malin över mig på lite fika, och en stor kopp kaffe och två singoalla senare bestämde vi oss för att äntligen gå och köpa de där träningskorten vi snackat om hela hösten. Så nu var även det klart. Nu ska jag vila en liten stund innan jag hoppar in i duschen för klockan sju ska jag till Sandra då vi ska laga mat och sedan blir det traditionsenligt House. =) Underbar dag det vart tillslut.


 Många bollar i luften, men idag klarade jag av det =)

Nu med schemat i hamn så ska jag och Mr E planera en liten tripp till london (tjooohoo) han har ju en farmor där som jag tycker vi kan hälsa på =) han har även lovat mig att det ska bli shopping =) så nu ska vi sätta oss ner och kolla på dagar och priser sen bliré bokning utav.

 Har vart i London en gång förrut och då hann jag avverka en del, men absolut inte allt, så detta är något jag ser framm emot mycket :))

Bowling -uppdate

Jag har läst 20 sidor i den där boken nu och hunnit somna, hehe, men inte för att boken är tråkig, nej det är pga att jag är så trött. Så nu ger jag upp och försöker piggna till istället. Ska möta upp Mr E på bowlaget för en runda bowling, är lite sugen på vin måste jag också erkänna så ett glas till bowlingen ska jag nog unna mig.

Pratade en sväng med Sandra idag, det var länge sedan så det kändes skönt, vi ska träffas imorgon å titta på house, ev. (beroende på franskan) ska vi också laga lite käk innan, det blir mysigt det.

Mr E vann alla gånger men jag gjorde faktiskt några strikes, några iaf. På slutet däremot råkade jag, när man svingar klotet bakåt, tappa klotet så den for rakt bakåt men en duns, det var ganska många som skrattade inklusive mig, hahaha. Lite bilder tog jag också men de kommer imorgon. Nu är det dags för film och the. Mr Brooks blir det idag.

Monday today

Läkemedelstentan gick bättre än vad jag trodde det skulle gå, tre fel, och det var avrundningsfel så inga eg. uträkningsfel, dessutom vad det inom samma område så det blir inte mycket att göra på omtentan =)
Efter tentan hade vi dock lektion :( -tråkigt för då vill man vara ledig. Dock kändes det som om jag hade det mesta av den lektionen under kontroll, el-lära, -pappa är elektriker, hehe =) dock lite knasigt med el-lära på sjuksköterskeprogrammet...

  

Nu har jag ett par sidor att läsa i en etikbok

Oh, gick föresten med i aftonbladets viktklubb idag, varför? Jo därför att jag skåpäter så in i bomben, vi får se hur länge det håller men det är intressant att se hur mycket kcal allt skräp innehåller. Förhoppningsvis så ska jag kunna hålla mig från lite mer onyggigt nu. Jag vet att jag inte är överviktig, inte nu, men jag kommer ju att blir om jag fortsätter äta som jag gör, -vem som helst skulle bli det.


Bitterfitta

Jag håller på att förvandlas till en bitterfitta, eller iaf idag verkar det som så, hoppas det är temporärt ocg övergående. Märkte detta idag på jobbet och hoppas själv att det var pga att jag var trött som jag tänkte så.
En i personalen, Petra, är gravid, -är inte säker på i vilken vecka men jag gissar kring 25-30 någonting, hon är en väldigt söt och gullig tjej och idag så berättade hon att;  hon hade lite ont i svanken igår när hon kom hem från jobbet så det var nog bäst om hon satt en del idag. En självklarhet såklart, men samtidigt tänker jag också; du ska bara veta hur jag har det, tio år yngre och utan bebbe i magen -och alltid ont. Sen kom jag på mig själv med den tanken, aaaah, smisk på mig själv. Smärta är en subjektiv känsla som är olika för alla. Du kanske har ont i ryggen en gång i månaden och jag varje dag, din kanske fortfarande är värre för dig än vad min är för mig -jag vet detta och ändå kom "du ska bara veta - tanken upp" fy fy fy. Vet inte om det är tröttheten som sagt, eller det faktum att jag haft en ovanligt dålig vecka (och spec. idag).

Man ska inte klaga jag vet det, därför skämms jag när jag gör det, det finns alltid folk som har det värre...

image78
En dålig dag's ranson.

På jobbet

Sitter på jobbet, klev upp 05.45 idag och fick skynda iväg för att hinna, när jag parkerar cykeln utanför entren upptäcker jag till mitt stora förtret att jag glömt allt hemma, jobbarskor, namnbricka, block allt ligger hemma. Stressad var jag och kutade in i omklädningsrummet, kastade på mig kläder och ögnade runt. Provade ett par slitna sandaler och tänkte att det får gå. Väl ute i sjuksköterskerummet så upptäcker jag att jag började 07.00 och att jag då eg. inte alls var förseenad, jag plockar fram en ny pennhållare, nya pennor, gör en provisorisk namnskyllt och så är allt bra.

Det är ganska lugnt på jobbet idag, skönt tycker jag som fortfarande är tröttis, druckit ett par koppar kaffe och längtar nu tills ikväll då jag lagt fram hintar till Mr E att jag gärna skulle vilka se Hairspray, och ja, det lutar åt det verkar det som =)

Sov så sött

Middagen var god och efterrätten likaså (glass med varm hjortronsås) efterår kollade vi på film tillsammans med Fredrik och hans kompis, det blir en tidig kväll ikväll eftersom jag jobbar 6.45-15.30 både lördag och söndag, så den som vill träffa mig då får helt enkelt se till att hamna på övre bukkirurgin på akademiska (skojjar bara).
Nu ska jag krypa ner med Mr E.
Natti Natti


Glada besked

Gick en riktig långpromenad, nästan två timmar tror jag, sitter och värmer mig med en kopp kaffe och lite That seventies show 


Ett himla nice e-mail hade också ramlat in i mailboxen, nämligen ett om att jag hade klarat franskatentan =)
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen bege mig till Mr E för middag, tydligen står musslor på menyn.

Middagsmorgon

Sov till tolv idag, det var riktigt skönt, 12 timmars sömn hehe. Ska snart ta en powerwalk hade jag tänkt, ska bara äta lite frukost och dricka lite kaffe först. Det vart inget plugg igår heller, är lite ur form skulle man kunna säga, men jag ska försöka idag, dock lovar jag mig själv inget. Nu är det nått programm på tv där barn säger sina tankar om kärlek och giftemål;  "varför är kärlek bra?" "jo för de kan man använda till mycket, som att skaffa barn och vara glad" "- och till att inte råna banker" hahaha

Peppad Peppad

Nu har jag kikat runt lite och bestämt mig för att köra på stallet (ett gym här i uppsala) de har både afrodans, pilates, core m.m. det låter som något som skulle passa mig så imorgon ska jag gå dit och kika. Jag börjar med att köpa ett en-månaders kort och funkar det bra provar jag med ett tre-månaders-kort eller dylikt.

Sitter och kollar på Nära & Kära med Uma Thurman och Meryl Streep, den är faktiskt riktigt bra, den medföljde i nyaste nummret av Amelia, som för övrigt också var väldigt bra. Shit va peppad man blir att träna när man ser Uma, jag menar, hon är en medelålderskvinna med kanonkropp. Omg =)


I wish


Men 799:- (cdon.com) är lite för saftigt för mig

Asg =))

Crappy humor, ha ha ha




Sen uppdate

Gårdagens kväll var supermysig. Vi började med kortfilmsfestvial bio. Det var en jättefin dokumentär med två rörande berättelser, sen fortsatte vi med middag på texas (mummsfillibabba) vi hade så mycket att prata om och tiden bara flög iväg. När vi var mätta och belåtna åkte vi hem till mig och hyrde en film. Vi såg the departed, den var faktiskt helt ok, en aning lång men för den som gillar action och polisfilmer så var den absolut sevärd.

Imorse var jag så trött, som vanligt då ungefär, men gisses va skönt det var när jag fick reda på att första lektionen var en som jag kunde hoppa över. Underbart att ligga kvar i sängen med Mr E.

Senare under förmiddagen ringde de från jobbet så nu har jag tre turer inbokade under den närmsta veckan. Nått schema från praktiken har jag inte fått än. Det som är kvar av dagen ska spenderas i lugn och ro. Franska ska pluggas lite grand och så ska det göras mannikyr.
Imorgon är jag ledig från skolan men då tänkte jag faktiskt gå igenom läkemedelsräkningen och bara mysa =) ev också träna lite faktiskt. Ska kika igenom lite olika gym ikväll,

Makeup kurs

Det var så skönt att bli ompysslad, resultatet vart sotiga ögon, jag är väldigt nöjd med basen och sotigheten, för svarta färger själva maken på ögonlocken var jättefint, dock tyckte jag personligen att hon valde ut . Eftersom jag är så ljus i hyn nu under de mörka månaderna så hade jag föredragit mörk mörkbrun istället för lilasvart som hon använde. Men det var fortfarande väldigt kul. Blir nog fler gånger.

image76

Matt Foundation färg: Milk
skincare system: Tea eye gel
Microshadow färg: regent

ögonskugga sedan förut:  dramatic
 

                Jag la i lite mörkbrunt när jag kom hem =)         

En solig onsdag

Idag vart det en rejäl sovmorgon, vaknade aldeles nyss faktiskt, kring 12, men jag hade nog kunnnat sova lite längre. Dessvärre har jag lektion nu kl 13.15 så de är bara att stiga upp. Känns dock som en pice of cake med tanke på makeup kursen senare idag =) Efter den ska jag och Mr E göra ett till försök med kortfilmsfestivalen, det ska bli skojj. Vad kvällen har att erbjuda är inte riktigt fastställt än, antingen blir det comedycorner med Mr E eller så blir det läkemedelsräkning hos Sandra. Allt beror dock på hur det ser ut senare ikväll.

Har pratat med husläkaren idag och jag kan komma in närhelst jag vill (dock ska jag varit fastande sen kvällen innan så det blir ju inte idag) så ska de kolla upp järnvärdet och lite andra prover. Har också provat den nya medicinen jag fått utskriven nu. Tyvärrr kan jag än inte riktigt säga vad jag tycker om den, men så speciell verkar den inte vara iaf. Nä nu ska jag ta och börja göra mig iordning och ev. krypa ner 5 min hos Mr E.

Ojjsan

Det vart visst bara ett blogginlägg idag (igår blir det ju) men tisdagen var bra, det vart dock lite stressigt med kortfilmsfestivalen så den föreställningen ströks ur schemat. Det vart ett långt bubbelbad och pizzamys med Mr E istället. Det kändes så lyxigt å krypa ner i det varma bubbelbadet som doftade mango och rosor (från badoljan och bubbelbomben) och sedan när man steg upp så stod Mr E där med pizzor (min favorit -den med parmaskinka och champinjoner på). Som en prinsessa mådde man sendan.

Hemma hos Theres var det väldigt trevligt och ja, för övrigt var liksom hela dagen trevlig. Fick tag i de på hälsocentralen så min husläkare ska ringa mig imorgonbitti (ang. bla järnvärdet etc, reumatologen ringer nog som sagt inte förens nästa vecka). Imorgon (eller senare idag, vilket man nu föredrar ska jag på sminkkursMake up Store, det ska bli riktigt skojj. Nu ska jag packa ner skolsakerna i väskan och åka iväg till Mr E, känner att ja är lite gossjuk.


Bloggar såklart senare om hur makeup kursen var, lite bilder kommer förmodligen också upp och även en uppdate om onsdagens planer.


A lot to attend to

Idag blir det först lektioner fram till fyra sedan blire bubbelbad hos Mr E och då ska vi väl äta också tror jag. Sedan bär det av till bio´n där vi ska gå på en föreställning som tillhör korfilmsfestivalen, Tillsammans, som är en serie korta dokumentärer. Efter bion har jag ett kalas att gå på då Theres fyller år =)
Det är alltså en hel del som sker idag och inte ett jota tänker jag plugga utöver skolan heller, det tar vi imorgon eller så ;)

Att somna tryggt

Ögonlocken känns tunga, tjocka, klumpiga. De nästan svider och dalnar sakta nedåt, som om de ej längre går under min vilja. Tankar far runt i mitt huvud, upphör, återkommer och försvinner sakta igen. Ögonen sluter sig lätt, huvudet nickar till och jag tittar sakta upp igen. En förunderelse innfinner sig. Täcket ligger varmt mot min hud, samma hud som du igår kyssde. Tanken på dig ger en trygghet i mig och jag somnar lycklig, lycklig vetandes att du finns där imorgon.


Today, monday

Nu ska jag åka iväg och möta upp Malin på orvar´s. Vi ska avnjuta en cider eller två och ev. kanske kanske en bananasplit för att fira att tentan är över, det känns bra att det är gjord och jag gjorde mitt bästa så jag är nöjd, jag tror att jag nog ska ha klarat den.  Idag har jag inte ägnat en tanke åt plugg men imorgon lära jag väl sätta igång igen (eller i övermorgon kanske) då vi har en läkemedelsräkning tenta nästa måndag. Har även hört ifrån Liber idag och v. 45 ska jag åka ner och diskutera om vad jag tycker om Medicinboken i en workshop de ska ha. Nu är det bästa jag klär på mig och skyndar iväg =).

Uppdate: Kvällen var jättetrevlig men det var allt tack vare Malin, personalen på Orvars var jätte otrevliga ikväll ;(

Dagens shoppingfynd

Unnade mig själv en liten shoppingrunda och hittade den här fina koftan i ullblandning på HM. 98 kr var den nedsatt till, gillar specieller knapparna "gubbknappar"
image70



Ett par till saker som också infinde sig lockande var dessa från lux:image69

MR bilder

Fick precis hem en cd-skiva med mina röntgenbilder på. Dessvärre så kan jag ju inte tyda dessa, så jag vet inte om det ser bra eller dåligt ut. Men det läre jag nog få reda på i slutet av den här veckan eller i början på nästa.

Ex på MR bilder
image67

image68

Vardagslyx -Bubbelbad

Ett mysigt buddelbad är något jag gärna kryper ner i när tid finns.
Badbomber, badskum, bubblor och härliga dofter. Det blir lite spakänsla över det hela. Tänder man några ljus och sätter på badkarskanten så är stunden komplett.
 

Tentadagen

Idag är det alltså tentadagen, klev upp i god tid för att jag skulle hinna äta i lugn och ro (annars skulle jag kanske inte ätit alls) masade mig in i duschen och vaknade väl till efter en sisådär tio minuter. Ska straxt ta en kaffe så att jag riktigt vaknar till sen börjar det bli dags att bege sig. 

Glömde min neccesär hos Mr E så det blir ingen sminkning heller, nu till kaffe och apelsin.

Vardagslyx -Kaffe och mörk choklad

Ett riktigt gott kaffe och mörk choklad, det är riktig vardagslyx



Jag har en godisdag i veckan så chokladen kan jag bara unna mig då, men tro mig, så jag längtar =) det kan hända att jag imorgon efter tentan gör ett undantag ; )
Ett riktigt gott kaffe och mörk choklad som avbrytare, det är som himlen på jorden många gånger.

Lite värme i mörkret

image64

image65

Tentadeppig

Nu har jag gått igenom alla mina frågelappar och det sitter precis som tidigare i veckan. Det är inte 100, men iaf 75-80 och det nöjer jag mig med. Malin den söte ringde och frågade om jag hade lust att se på en film med henne och nu efter att ha gjort frågelapparna känner jag att de vore riktigt skönt med lite avkoppling. Ska hoppa in i duschen en snabbis och städa lite granna sedan bär de av. Ev så kan det hända att jag kollar lite mer på hjärtkapittlet när jag kommer hem. Men bara kanske.

Ja nog är det så att jag har lite tentaångest men imorrn är det över och då ska jag och Malin ta en cider eller två på orvars.
 
free image hosting hosted images


Tråkig söndag

Åkte från Mr E kring halv fyra. Har suttit och påtat med bloggens utseende en stund och nu har jag precis ätit, idag vart det något så kulinariskt som potatisbullar, bacon, keso och lingonsylt. Ska sätta mig ner och försöka plugga lite nu, har liksom tappat andan lite sen igår kan man säga -otroligt dumt eftersom medicintentan är imorgon -gulp. Förhoppningsvis ska jag klara tentan ändå.

Förutom plugg måste jag även städa, helst också tätta, suck. Jaja. lika bäst att sätta igång...

Så räddar han mig

Filmen var jättefin, det är den som går på bio nu med Audrey Tautou, den var mysig och stillsam. När filmen var slut och vi skulle gå hade jag lite svårt att resa mig, stolarna var så låga på den biografen. Det var ganska så tråkigt att finna sig i den positionen att känna att det helt plötsligt var något som var svårt. Då var det så skönt när Mr E som av självklarhet hjälper mig upp och sedan genast börjar skojja. Som om han visste att jag snart skulle börja grina, men då fick han mig att skratta istället. När vi kom hem höll han om och kysste mig, utan att jag berättar vet han vad jag behöver. Han tyckte att jag kanske skulle vila lite (sånt är ju så tråkig) men som av samma självklarthet här så säger han att båda kan ligga i sängen och mysa och att vi kan ta med ostkrokarna.

Så där låg vi, jag på hans bröst och han läsandes för mig i kortfilmsbilagan. Ikryssandes vilka filmer vi är sugna på nästa vecka.


Dagen som sådan, back från the exam

Har precis kommit hem från franska tentan, det kändes faktiskt riktigt bra. Det var två uppgifter som jag inte visste svaret på, vilka jag bara skrev något på, restrarande hade jag ett mer eller mindre rätt svar på (beroende lite på hur stavningen gick). Jag känner mig iaf nöjd och är glad att jag har den ur världen. Nu är det medicintentan på måndag som gäller.

Innan tentan så träffade jag tjejerna på lite lördagsfika på gh´s, det var väldigt trevligt och förmodligen väldigt bra också för de fick mig verligen att koppla bort den värsta tentanervositeten. Igårkväll såg vi filmen råttatouille Råttatouille Ratatouille
, den var faktiskt riktigt kul.

Kvällen ser ut som sådan att jag och Mr E är bjuden på middag hos hans mamma och efter det drar vi iväg på bio Tillsammans är man mindre ensam  -det ska bli skönt att slappna av lite. Nu ska jag sätta mig och gå igenom några gammla tentafrågor.

Gårdagens shoppingbag

Här kommer bilderna på gårdagens shoppingrunda;

Byxor, Lindex, 399:-

 
Klocka, ur&penn 150:-


overn knes, Gina Tricot, 59:-

make up store
Sminklektion, Make up store, 495:-

Shoppingrunda, -med mamma

Hihi vilken underbar dag med mamma =) Mamma storshoppade å åkte hem med ny klocka, nya brallor, två nya tröjor och en nu bh, hårfärg tror jag också hon köpte. Å själv så hittade även jag en klocka, samma som mamma faktiskt, men den var så himla söt och dessutom har jag ju licens för töntighet så det gör inget att jag har samma som mamma =). Ett par fina byxor hittade jag också och ett par vinröda (tjoho) overknees. En till sak som jag inte köpt var en sminklektion på make up store (som jag pratat om i tidigare inlägg) så på onsdag så ska det sminkas. Jag tror jag ska be henne lära mig tricket med sötade ögon, något som jag själv sannerligen inte bemästrar. Har även hittat en möjlig ny bärväska till Mohawk (ja han är en katt,men det vet inte han och då måste jag ha en hundväska).

Bilder kommer lite senare, nu ska jag återgå till franska glosor.

Äntligen Fredag

Hörde precis av en gammal vän som berättade att hon hade fått bilder från Peabodys(virginia beach) där vi var med, ska bli kul och se, enligt henne så var de bra bilder. För övrigt idag kommer min mamma =) vi ska som sagt ägna dagen åt att shoppa och fika, ev så får hon också förhöra mig lite på medicin, men bara kanske. Det jag ska ha i sikte idag är någon väska, some accesories, någon tröja och ev. en klänning.

Nu ska jag hoppa in i duschen och skynda mig på lite. Bilder av köpta varor kommer senare.

Sen uppdate

Har suttit med franskan nu och det börjar faktiskt arta sig, ska köra igenom lite imorgon också men sen får det räcka. Imorgon kommer min mamma hit så kl 11.20 ska jag möta upp henne. Det blir en dag på stan med shopping och fika i närmsta sikte =)

Vardagslyx

Jag pluggar till sjuksköterska och som inom de flesta andra omvårdnadsområden så är lyx och glamor något av en bristvara. Saker som andra gör för att utsmycka sig själva och få sig själv att känna sig piggare, bättre, sötare, sig själv -ja anledningarena är många, det är något som ej existerar hos oss. Jag paratar om enkla saker som att bära smycken, ha målade naglar, ha på sig sina egna kläder fint ihopmatchat till en nice outfit. Det är sådant som inte existerar och som rent utav är förbjudet. Fast naturligtvis så är det av en anledning (hygien) och det är absolut inget jag vill ändra på. Men just därför känner man sig många gånger lite grå och då gäller det att ta tillvara på de dagar man är ledig och/eller andra studer och lyxa till det lite.

Iaf jag kan många gånger behöva lite inspiration och jag tänkte försöka att lite då och då blogga om saker som gör/är vardagslyx för mig. Kom gärna med tipps och ideér.

Sexy Bubble Bath Girl Gifs ImagesMySpace Layouts images Images for your blog codes Diddl Mouse & Friends On Couch Gifs Images

Just an ordinary thursday

Har precis kommit hem från skolan och börjat med dagens middag. Inte den nyttigaste precis då den består av pommes frittes och bea-sås, men det var allt som fanns hemma. Ska dock gå och handla senare ikväll samtidigt som jag hämtar upp Mohawk´s kattmats leverans (våran återförsäljare Marita är supersnäll och levererar även hem åt oss =) )

Innan jag går någonstans ska jag dock plugga och idag ligger fokuset på franska, både glosor, grammatik och verb. Men lite medicin ska jag också hinna med, anafylaktisk chock och sepsis samt RA ska jag kika igenom idag. Det börjar kännas både lite som tentaångest men även lite hyffsat.

Ska föresten lägga till en till kategori här på bloggen; Vardagslyx - det är sånt som alla behöver ha då och då.

Helkul kväll

Det var jättetrevligt på Harrys, speciellt trevligt blev de ju också eftersom vi var ett gäng. Efter gapskratt på asgarv så blir man väldigt trött så nu blir det sängen, imorgon är det skola och plugg som gäller, ingen franska faktiskt för den lektionen är inställd, men det är nästan bara bra det för det ger mig två timmar där på kvällen att repetera franskan. Det är några kap. glosor samt grammatiken som ska in. Skulle jag inte klara tentan så är inte de hela världen men jag ska försöka iaf.
Natti Natti

Morgonpromenad

Jag sticker ut på en liten powerwalk innan jag sätter igång med studierna, tror att jag orkar mer då =)
Annars ser dagen ut som följande; plugg, plugg, plugg och sedan trippeldejt (Jag, Malin och Sandra med respektive) på ComedyCorner på Harrys. Det ska bli himla skoj, ev så funderar jag och Mr E även på att käka där innan, men vi får se.

Igårkväll ringde min mamma och berättade vilken tid hon kommer på fredag, det ska blir så skoj =)

Helt stinnig -uppdate

free image hosting hosted images  Har precis skrivit klart vätsketerapiavsnittet och funderar starkt på att hugga in direkt på parenteral och enteral nurtritions avsnittet på en gång. Är aldeles stinnig av koffein fast pulsen är iaf normal. Mohawk ligger och sover bredvid mig på sin nya favoritkudde, nämligen kudd-delen till laptop stödet, han snarkar till och med.

Förstår att det är många som undrar hur jag orkar plugga så mycket, well, there are some good reasons to that;

1. Det är väldigt intressant
2.  Jag har belöningar framför mig hela tiden (mat, utgång, bio´s, middagar, shopping etc)
3. Jag är en nörd. Big Eyed Yellow Smiley Face Smile Images 

Nu drygt en timme senare är jag klar
, de frågor som jag gör till varje kap gör jag imorgon för detta kap. Nu är det dags att sova för imorgon (eller senare idag är det ju) ägnas merparten av dagen till plugg. Både infektionssjukdomar och franska.
Caffine Crash Sleeping Computer Geek Gifs Images Hahaha

En kaffe tack

Jag som skulle vara duktig och plugga innan franskan hade jag tänkt, men plupp så somnade jag. Jag vet inte om det var för att jag sovit dåligt inatt eller om det var för att jag vart spänd, säkert ligger bägge delarna bakom men inget plugg vart det iaf och därför måste de bli nu. På med kaffet och fram med böckerna. Det är vätskebalans och enteral/parenteral nutrition som står på schemat, ett ganska stor område med andra ord så jag räknar med att jag är nog inte klar förens efter tolv någon gång.

 Hehe, parenteral nutriton var det =)

Magnetröntgen avklarad

Nu är jag hemma igen från Magnetröntgen undersökningen. Det tog ungefär en timme men det gick bra. Lite andnöd kändes det som att jag fick aldeles i början men sen gick det bra. Man måste ligga helt stilla inne i den dära tunneln samtidigt som det låter brrr, waaa, donk donk -fast i ett och samma ljud. Jag kan säga att jag är väldigt glad att jag hade öronproppar med mig, dessvärre så kunde de inte spela musik i den där maskinen så jag fick så snälla ligga och kolla upp i tunneltaket en timme. Jag blundade mestadels för det var lite läskigt att se att det bara var ca 15 cm mellan min näsa och tunneltaket. Jag förstår att de som har klaostrofobi inte klarar en sådan undersökning.

Helt plötsligt när jag ligger där börjar jag tänka att "tänk om hon trycker på fel knapp när hon ska trycka ut mig, så att hon trycker på höja knappen istället för frammåt/bakåt knappen. Jag kommer fastna,nej, jag kommer mosas!" Detta kan jag meddela är inte en bra och underlättande tanka'e att tänka som jag slog bort rätt snart, tur att jag var så trött annars kanske det hade vart läskigare. En rolig sak med den här undersökningen var att man kunde få sina "bilder" hemskickade på en CD-skiva om man vela, tjoho, det ville såklart jag =)

Magnetröntgen på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.  
Så ser en magnetkamera ut, man ligger inne i tunneln och hur lång inne i tunneln beror på vad man ska röntga, eftersom jag skulle röntga hela ryggen så låg jag väldigt långt inne i tunneln, tror inte ens mina tår stack ut... Summa sumarum så var det nog bussen dit och hem som var jobbigast eftersom jag blir så illamåenda av de, hehe.

Supertidig morgon

Sitter och käkar lite frukost, ska straxt lägga i ett kol och göra mig iordning, bussen till Enköping går kl 7. Ska berätta hur det går sedan. För övrigt så är det som vanligt på tisdagar att det blir lite stressigt då det både är skola och franskakurs men det är bara att ligga i, sista dagarna före tentan nu ju.

Smyckesförvaring

Ska pysslas lite nu till veckan också. Jag har ingen egentlig smyckesförvaring mer än de askar man får de i men nu ska de bli ändring på de. Jag ska nämligen göra en smyckestavla. Jag har hittat en jättefin ram för billig peng på ClasOhlson så nu ska jag klä själva kartongen som man annars sätter bakom själva kortet man har i tavlan med tyg (om det blir för tunt lägger jag ev in kork från en kaserad anslagstavla också), man utelämnar glaset och voila, klart, bara att pinna fast sina halsband, armband, örhängen etc.
Jag såg en sådan smyckestavla hemma hos Malins mamma och den vart verkligen tjusig.
 Vacker ram i antik brons och lite svart sammetstyg, sen så =) 

           Klicka på bilden för att se en större bild (öppnas i nytt fönster)  +Klicka på bilden för att se en större bild (öppnas i nytt fönster) +        +  =       
 


Magnetröntgenundersökning - kvällen innan

Först så tänkte jag att det skulle gå aldeles finfint, jamena, jag är ju inte klaostrofobisk, sen tänkte jag att , äh vadå, det är väl inget. Men nu är ja nervös, nervös över två saker främst. tänk om jag helt flippar ur i det där röret? jag tänker ta med mig musik, men det är inte säkert att det är en sådan maskin de har (vissa kan de ha musik i, andra inte) jag måste också komma ihåg att ta med mig öronproppar, för om de inte har musik så vill jag definitivt inte höra oväsendet från den där maskinen. Egentligen är inte det här nått att vara orolig för, ja vet att ja inte kommer flippa ur, men nu till den saken som jag oroar mig för främst, eller jag oroar mig inte, jag känner mig bara illa till mods.

Ni vet de där gångerna då man vet att den å den kommer säga nått mindre bra typ; nej tyvärr så fick du inte jobbet eller jag vill göra slut eller nått liknande, ni vet den känslan man får aldeles i ögonblicket innan, den känslan har jag nu. Jag har ju egentligen ingen aning om vad de kommer säga, och de kommer definitivt inte säga något imorgon, det är ju det klassiska -att man inte får reda på något då utan måste vänta tills ens läkare kontaktar än. Även om de hittar vad de söker så är ju inte de heller hela världen.

Jag trodde faktiskt att jag hade förlikat mig med den tanken, men de kanske jag inte har. Jag har ju alla andra symtom nu så att de faktiskt hittar förändringar i brosket skulle inte göra någon skillnad på det viset. Bara att det då blir på riktigt. Just nu kan ja ha ont som bara den, vara stel som en åttioåring och vakna fast ja fortfarande är trött och inte kunna somna om bara för att de gör ont men det är fortfarande inget. De kan inte ställa en säker diagnos än och då blir de på nått sätt hos mig som om de inte är något. Hittar de förändringar då är det. Då blir det spikat och klart. Fast samtidigt så skulle de vara skönt också, å slippa fundera mer.

Jag vet ju hur de är egentligen, en diagnos skulle inte göra saken värre, snarare tvärtom...

Jag pratar som om det här vore hela världen, det är det definitivt inte, jag är bara nervös.

Det kärleksfulla

Så många föregående, så många med mig
har försökt att beskriva det du, det dig
jag ler och tänker att nog är det så
att intellekt och ord, dig ej rår på.


Ny vecka, full rulle

Min goa Malin ringde och väckte mig kring elva idag, trött som jag var bad jag om att ringa upp för jag trodde nämligen hon var mycket tidigare. Vilken besvikelse att se att klockan var 11 =(. Vi låg och snoosade en liten stund och sedan hade vi en jättemysigt morgon (jag & Mr E) dock blir resterande tid av dygnet blir kanske inte lika mysig. Idag håller jag på och läser om stroke, har precis tittar klart på en webbföreläsning och läst det lilla som stod om det i medicinboken. Som motivation idag står pizza. Tänkte beställa någon riktigt vräkig pizza med beasås som belöning när jag gjort detta klart.

För övrigt är denna vecka ganska fylld, morgondagen består av ett besök till enköpings lasarett för MR undersökning och sedan massa plugg, onsdag och torsdag går även dem i pluggningens tecken och på fredag kommer min mamma ner så ska vi ta en shoppingrunda =). På lördag har jag franskatentan och sedan på söndag är det vila

Change in plans -uppdate

Ingen försenad födelsedagsfest utan det blir istället discobowling. Blir nog ganska kul när man är ett par styckna.

-kvällen vart jättetrevlig, den började med bowling och cider, sedan fortsatte den på Svensson Taverna med supergod pizza och sedan ett trevligt avslut på hemmaplan med god bål alá Lina.

Amazing

Jag blir så rörd varje gång jag ser det här:



ååå jag ryser så, goosebumps all over =)
Vill ni veta hur det gick?



Trötter

Gah, så trött jag är, somnade inte förens vid fyra inatt, kunde inte förmå mig att lägga mig i sängen, satt uppe och kollade på Heroes, tror att jag hann med sex avsnitt, det är verkligen spännande kan jag säga. Har lite dåligt samvete då det bästa hade vart om jag suttit uppe och pluggat. Nu är jag alltså måttligt seg som ni förstår, men det är jag inte ensam om då min blogg verkar sympati sega. Förutom det vanlga viset jag pluggar på så ska jag idag även försöka mig på att göra en del gamla tentafrågor, frammåt kvällningen ska Mr E ha som en liten födelsedagsfest (försenat kalas med vännerna) så det är vad jag kommer göra ikväll.

Höstdagen i oktober

Den friska höstluften nyper mig i kinderna och ger mig vackra rosor medan den söta doften av löven, liggandes där på backen likt ett utspritt pussel, fyller mitt sinne av välbehag. Solen som strålar genom trädkronorna vars blad går i gult och rött finner mitt ansikte och ger mig en kyss. Jag besvarar dess kärlek med ett leende samtidigt som jag skrattar tyst för mig själv, gåendes där på vägen, kryssandes mellan vattenpölar på väg hem.

En liten klänning

Det vart inte klänningen från Gina, den såg nämligen inte så bra ut på. Däremot hittade jag en klänning, en scarves och ett par strumpbyxor på Lindex. Jag hittar mycket saker på Lindex nu för tiden, gillar den affären skarpt.

scarvesen ingår i lindex pink collection vilket innebär att 10% av varans pris går till bröstcancerforskning. Den är i 100 % silke och kostar 99 kr

En fin liten tunika/klänning för 249 kr

och ett par lila strumbyxor för 129 kr

Vackra scarves

Jag läser så som många av er alltid kelly´s blogg och hon har i ett av de senaste inläggen visat en scarf hon köpt ifrån nuknuk, jag vart lite nyfiken, har personligen inte ett stort utbud av scarves i min garderob men nu har jag hittat en favorit, tycker färgen är underbar =). Denna kommer fördmodligen hem inom kort (hoppas jag) tror att min mamma skulle vilja ha en också =)

Priset på 199 kr är absolut överenskomligt, iaf när studiebidraget kommer.

Lördag är kort för; obligatorisk fika utan tidspress med nära och kära

Ska snart väcka Mr E, planerar på att vi ska ta en runda på stan, my targets are den där klänningen på Gina och så vill ja kika om jag kan hitta någon fin väska på myrornas eller nere på vaktsalatorg. För övrigt ser det ut som så att det blir frukost, staden, fika (lördag är kort för: obligatoriskt fika utan tidspress med nära och kära) och sedan även lite plugg, kommer tyvärr inte undan de bara för att det är en lördag, dock ligger jag bra till i "schemat". Jo just det ja, jag ska även se om jag kan lämna tillbaka ett par skor jag köpt på skopunkten då de spruckit i en sömm -jag hoppas det går bra för de är så underbara.

Igår ringde lillasyster, jag tror hon saknar mig, det känns skönt, för jag saknar henne.

Rataouille och pingis

Kvällen var jättetrevlig, vi -eller snarare Mr E lagade Ratatouille och laxfilé och till sin hjälp hade han då mig (jag hackade då löken) till det serverades det gott rödvin och baugette med diverse ostar. Som efterrätt serverades kladdkaka och vailjglass. Vi hann dock inte med någon bio men vi tittade på en film istället; Familjen Robinsson =)
Kan meddela att den är riktigt bra, ej i klass med Shrek med helt klart värt att se på.
Som avrundning på kvällen vart det pingis (!) jag gav då ganska snart upp då ett x antal glas vin inte gjorde min icke existerande bollkontoll bättre precis.

Fick en ännu smärre chock idag föresten, när jag såg att antalet besökare nu är uppe på 376 -hejsan på er, vilka är ni? Nu är jag nyfiken =)

Liten höstuppdatering

Ska sitta en timme till nu innan jag börjar göra mig iordning för ikväll, funderar också starkt på om jag ska åka ner en sväng på stan och köpa en klänning jag hittat på Gina Tricot. Den är lite puffig nertill ungefär som ballongkjolsmodell och i ljus plommonfärg. Hade isf tänkt mig den, ett par grå strumpbyxor och ett svart skärp till (och naturlish svart pumps) -tål att tänkas på absolut =)

Har gjort lite höstigt i lägenheten, köpte nämligen inte bara frukost imorse utan även två pumpor som jag ställt tillsammans med ett par ljus. Riktigt snyggt tycker jag.


image57

   

Fredag igen

Tryckte på snoozen tre gånger och ställde om väckarklockan en gång, varför måste tiden gå så snabbt när man vill sova? Jag skulle vilja kunna göra som Hiro i Heroes och stanna tiden.  Nu är jag i alla fall mer eller mindre vaken så jag ska straxt bege mig ner till Ica för att handla frukost. Dagen ser ut som sådan att det blir ännu mera plugg men sen frammåt kvällningen ska jag och Mr E på middag hos Alex  och hans tjej och sedan ska vi alla fyra gå på bio. Det ska blir riktigt skojsigt, det blir franskt tema (Alex och Mr E är halvfranska) så killarna får stå för huvuddelen av matlagningen. Ska bli kul med dubbeldejt. Det blir en hel del aktiviteter den här helgen, i alla fall vad det ser ut som, men det är skoj, sånt behöver man mellan allt läsande annars blir jag helt mosig i hjärnan.

 Hiro, min favorit i serien, vilken är din?

Som ett första andetag

Den mjuka doften av dig söker sig in i min själ, likt röken från ett utblåst ljus, knappt synligt men fortfarande märkbart, tar den sig in i mitt innersta, väcker en åtrå. Din smekning låter en försiktig känsla av trygghet komma till liv, låter sig skapas och förföras i lugnet av en varm famn. Ditt sinne får allt med lätthet att växa, ger näring åt de sidor som sakta ser sig omkring. Dina ögon inger en framidstro, för dina ögon visar sådan ärlighet att till och med något nytt vågar sig på att bli gammalt. I dina ögon ser jag lyckan.

Vet ni vad han sa.. Han sa; Jag älskar dig


Nytt smink?

Det var mycket roligt i posten idag, förutom nya Elle fanns där också en katalog med produktnyheter från ikea och ett brev med erbjudanden från Yves Rocher och jag hittade faktiskt saker jag är sugen på i alla tre.
  • Porslin (ljusgrönt) samma som jag har nu bara de att jag och Mohawk har hjälpts åt att krympa storleken på poslinet..
  • Nagellack, läpp-penna och lite annat smått och gott från Yves Rocher
Saken är den att jag har funderat på om jag skall köpa en sådan make-up kurs på eller FACE stockholm eller Makeup store eller något liknande. Jag är egentligen inte i behov av något annat än en ny foundation men det skulle verkligen kännas belönande att unna sig det efter dessa tentor. Å student som jag är har jag egentligen inte råd med allt,  det är antingen eller... hmm, tål att tänkas på.

NOVA BROWNIE    DINOLADY MORNING BREEZE       RUMBLE     BABY DOLL     CARAT

Många böcker mindre bredbandsbredd

Det är inte konstigt att man är lite förvirrad ibland när man har så mycket att få in, läsa och skriva ner. . .

image56



Idag när jag loggade in på internet så medelades jag så snällt att min bredbandsbredd blivit begränsad - attans, dock mitt eget fel, men ändå - skjuttsingen

Plugg, Elle, och en mysigt morgon

Spenderade natten hos Mr E, morgonen var verkligen mysigt då han när väckarklockan ringde offrade sin sovmorgon och klev upp tillsammans med mig =). Vi åt frukost tillsammans och mös, verkligen underbart.

För övrigt fick jag en smärre chock då jag kikade på bloggens statistik imorse, 78 st unika besökare, wow, vart kom alla de (ni) ifrån? Spännande =)

Nya nummret av Elle
damp ner i brevlådan idag för oss som är prenumeranter, 338 sidor av inspiration kan man också kalla det för. Omslaget som denna gång går i sommartoner pryds av Reese Witherspoon som faktiskt inte alls är söt denna gång -hon är riktigt snygg. Har dock inte hunnit mer än att ögna igenom nummret då jag måste ha någon motivation till att plugga. Däremot såg jag att ett gratisprovLancôme´s color ideal medföljde, sådant är alltid kul =). Sen så såg jag även att en skönhetsspecial om femme fatale-looken fanns med i detta nr; Vamptider -det ska blir kul att läsa. Jag är väldigt förtjust i den looken må jag säga.

image55

Comedycorner

Igårkväll på comedycorner på Harrys var jättetrevligt, det var 4 standuppare varav 2 var superkula, det var verkligen en välbehövlig paus från böckerna. Vi fick tyvärr bara ståplats men det funkade ändå. Vi varvade skratten med cider och chillinötter. Idag är de skola och sedan mer plugg och slutligen franska. Nu ska jag käka frukost och sedan åka iväg. -Har lite brottomt

Test: Peeling

Jag tänkte att jag skulle testa Peeling för ansiktet. Detta är min personliga åsikt  och andra kan naturligtvis tycka olika. Min hud som jag då testar på är normal, lite åt det torrare hållet under de kallare årstiderna och lite fetare kring t-zonen under sommaren. Sällan finnar men med lite eksem.

Jag tänkte att jag skulle jämföra prisklasserna; budget med lyx, i det här fallet innebär det Yves Rocher och Clinique




Produkt: Peeling med aprikoskärnor från Yvec Rocher 50 ml för 74 kr (oftast får man ca 30-50% på deras varor vilket gör dem mellan 20 och 35 kr billigare)
Produkttext:
Partiklarna från aprikoskärnor exfolierar huden varsamt. Skölj bort och resultatet är synligt direkt: din hud strålar som aldrig tidigare. För normla hy 1-2 ggr i veckan.
Mitt omdömme: Väldigt lite peeling, produkten är visserligen hyffsat billig men något resultat av peeling tycker jag mig inte känna. Huden känns som efter en rengöring eventuellt något bekvämare. Huden har säkert blivit lite peelad men huden känns inte mjukare och strålar något extra gör den inte. Skön ansiktsmassage får man ändock.
Den får 2/5



7 Day Scrub Cream Rinse-Off Formula
Produkt: 7 Day Scrub Cream Rinse Off Formula från Clinique 100ml för ca 190 kr (cliniques varor varierar en del i pris beroende på om man köper dem i handeln eller via internett)
Produkttext:
7 Day Scrub peelar effektivt bort döda hudceller, rengör porerna och ger fin lyster.
Innehåller fina korn som inte river. För normal hy 2-3 ggr i veckan.
Ger bättre bas till make-up och gör så att fuktighetscremen går in lättare.
Mitt omdömme: Denna peeling är verkligen peeling med stort P men utan att riva huden precis som det står. Huden känns tydligt mjukare och lenare efteråt men utan att huden känns irriterad. Någon extra lyster vet jag dock inte om jag ser. Dyr men bra.
Den får 4/5

Dirty laundry

Upptäckte till min stora irritation att jag inte hade några rena kläder så innan jag går någonstans idag blir det till att tvätta...
                            
Sexy Redhead Doing Laundry Gifs Images            Ibland vet jag inte hur min tid ska räcka till, man tycker att man har tid så det borde räcka men det tycks alltid blir tvärtom, eller är det kanske jag som är en hopplös tidsoptimist?

Today

Å va svårt det är att skriva idag, har nackspärr så jag ser knappt dataskärmen (har en bärbar i knäet). Som en åttioåring känner jag mig idag. Hahaha, -ja man måste faktiskt skratta åt det hela, både nack-krage och stödkorsett, hahaha. Men det går snart över så är jag som mitt vanliga jag sen igen.

Idag ska jag som jag sagt tidigare tentaplugga, ska göra lite frukost nu och sedan göra klart ett kapittel här hemma, sen beger jag mig till Karin Boyes bibliotek -där kan man gå strumfota och sitta i mysiga fotöljer och plugga.

Ikäll blir det dock lite skojj för då ska vi (tjejerna och jag) gå på Harrys för där är det standup, det ska bli skojj att få skratta samtidigt som vi umgås över en cider eller så. Vi har vart där en gång förut och det var så trevligt så det ser jag fram emot väldigt mycket.

Eufori

Image hosting imagesImage hosting imagesDe vackraste färerna, de klaraste ljus, de ljuvaste toner och mjukhet som vindens sus. Som solens strålar och glittrande vatten, som de härligaste skratten. Idag log helt plötsligt allt ikring, tårarna rann likt stora diamanter, glimmandes, gnistrandes, vackra men inte från sorg, nej inte ett uns av ledsamhet. Av allt jag känner till fick jag höra det alla vill höra mer. Du berättade för mig vad jag önskat vara sant, ord som ger mig styrka till allt att göra.

Image hosting images





Grymt bra och inte grymt så bra

Så enormt spännande på House nu iiiii

Fortsatte inte att plugga när jag kom hem från franskan :( orkade inte, la mig i sängen under täcker och kollade på tv istället. Känner mig onyttig som gjorde så men jag orkade verkligen inte. Morgondagen blir istället som sådan att jag ska göra klart hjärt-kärlsjukdomar och även försöka hinna klart ytterligare ett kapittel. Känns som att jag bara tjatar om plugg här på bloggen men det är nästan bara sånt i min vardag nu. Thats life for a student

Sprudlande glad

Höstpromenaden var underbar, se själva =) 
   
                                       

Nu ska jag läsa igenom franska kap. vi har till idag och sedan skynda iväg på det. Har hunnit en hyffsad bit idag men ska fortsätta ikväll när jag kommer hem, ska skriva klart om hjärtinfarkt och hjärtsvikt och sedan läsa klart kap och se om det är något jag glömt. Tänkte prova med en ny grej till denna tenta, jag har nämligen börjat gjort frågekort -ambitiöst jag vet =) men jag tror det kommer funka väldigt bra.

Fick ett sms idag som gav mig motivation och energi till allt!

image54

Underbar höstdag

Sitter och hastar i mig en portion nudlar med curry för lite extra energi, ska aldeles straxt sätta mig och plugga lite, men bara en liten stund för solen skiner nämligen nå underbart så sedan ska jag ut med kameran i högsta hugg på en skogspromenad.

För övrigt så är promenader något som hamnat på efterkälken ioch med allt plugg vilket det absolut inte får göra, fy på mig. Inte bara för den konditionsmässiga aspekten utan även för att hålla min kropp i det skick den är idag. Igårmorse kunde jag inte sova vidare på morgonen för att det värkte för mycket, något jag inte erkänner då förståss utan något som märks mer på mitt humör...

Nej nu ska jag sätta igång....
Friendster Layouts hosted images


Tisdagmorgon

Sitter och smuttar på morgonkaffet, har precis ätit en något alternativ frukost bestående av tomater och fetaost =) det tar så lång tid för mig att äta frukost, jag gör så mycket andra saker under tiden, en halvtimme har det tagit nu vilket innebär att jag läre skynda mig att göra resten.

-De pratar om snö på nyheterna, Nej! Uscha jag gillar inte vintern.

Somnade väldigt sent inatt så att jag ens är levande nu är smått ett under. Dagen ser ut som följande: skola halvdag, tentaplugg, franska kursen och Dr Snygg =).

Min underbara

Jag blundar och minns, tänker tillbaka, visualiserar det vi. Plockar fram skratten, våra leenden och våra glittrande ögon. Minns att våran hjärtan slår itakt till ett klingande skratt. Minns kyssen du gav mig -så som den kittlar än. Imorse fanns du där intill mig med din värme. Din kropp, så vacker och varm, alldeles nära min. Dina hand mot min kind, smekandes ner över halsen, ner över axeln. Dina armar omkring mig som om jag vore det sköraste, dina läppar på mina som om jag vore det vackraste. Du omfamnar mig som om gutna i samma form. Jag minns det vi.

Du, jag, vi. Jag har ett leende på mina läppar som skvallrar om dig. Du får mig leende, du får mig  glad, du får mig underbar.

Urk -uppdate

Uscha, jag behöver verkligen motivation till att plugga idag känner jag. Ingen lätt match. Mohawk ligger i mitt knä och spinner, det är bara skit på tvn och böckerna är uppslagna. Ändå tycks jag mig ej förmå att sätta mig ner och plugga. Har läst tio sidor om hjärt-kärlsjukdomar, -thats it, måste ta mig i kragen/örat/håret/armen -whatever works! å sätta igång nu.

                                                                  
Diddl Mouse Studying Books Gifs Images


Satt mig ner och läste tillslut, har läst och överstrukit 45 sidor text nu, det är ungefär lika mycket kvar på just det kap så min plan är nu att göra lite till samt läsa seminarieanteckningarna och imorgon så fortsätter jag samt gör anteckningar på mitt egna lilla vis. Detta är det längsta kap (tror jag iaf) så jag räknar med att övriga bara tar en dag var max. Detta bör ge mig tillräckligt med tid att få in allt och sedan repetera de sista två dagarna.

Strålande solsken =)

Idag ska jag göra följande : plugga (tentor om 2 veckor, nu gäller de att ligga i) sen har jag även en kort utbildning på akademiska att gå på kl 13.15.
Har precis klivit upp och ser till min stora förtjusning att solen faktiskt skiner. Ska hoppa in i duchen och fräsha till mig en aning innan jag nog tar en promenad bort till akademiska. Känns mer och mer motiverat att få sträcka på benen och få igång blodcirkulationen nu när vädret är så vackert. Dessvärre har jag inte min kamera med mig, jag som planerat att ta lite höstbilder, nåja, det får göras en annan gång.

Igårkväll var vi på tratoria comedia och åt söndagsmiddag. Maten var så god, till förrätt åt vi mossarella, ruccola, soltaorkade tomater, oliver och vitlöksbröd och till huvudrätt vart det någon köttbitshistoria med parmaskinka, hasselbackspotatis och kantareller med gräddsås. Det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det, efteråt hade vi sådan paltkoma att vi slockna när vi kom hem, hehe =)

Saker jag definitvit ogillar

Vissa saker tycks inte gör något annat med ditt liv än att göra det en aning surt, eller dig sur. Hos mig är det för nuvarande:
  • Telefonköer -som sedan inte leder någon vart
  • Timern till min ugn -som slår av sig själv varannan min.
  • Mornar -som jag tidigare förklarat
  • Måndagar - då känner man så mycket press inför den kommande veckan vad man ska hinna med

Marängswiss (marängsuedoise)

Frukosten idag bestod av marängswiss, ja jag är seriös, marängswiss. Det är nämligen Mr E´s födelsedag idag och han hade önskar marängswiss.
Receptet : 3 bananer (skivade)
                    1 l Vaniljglass (mer om man är fler)
                    1 påse maränger
                     chokladsås
                     kolasås

Detta varvar du i en bunke efter tycke och smak sedan är det bara att njuta. Lämplig dryck till är kaffe eller espresso. Så såg vår mårgon ut iaf och så presentöppning då förståss. Sen fick jag också en present ; )
Nu ska jag sätta mig och göra klart utgångspunkten som jag skjutit framför mig så länge för ikväll ska vi ut och äta på restaurang. Finklädda och snofsiga så snart ska värmespolarna i =)

Orsaker till varför jag inte pallar mornar

I´m not a morning person anymore...
  • För det första har jag väldigt sårt att vakna
  • För det andra är jag stel
  • För det tredje så gör de ju ont (idag i bröstbenet)
  • För det fjärde är det på mornarna som sängen är så varm, skön och gosig
  • För de femte somnar jag så sent

Bröstcancer

Bröstcancer
Varje år ställs cirka 7 000 bröstcancerdiagnoser i Sverige
. Det innebär att mellan 15 och 20 kvinnor insjuknar varje dag. Det finns flera olika former av bröstcancer. I de flesta fall börjar cancern i mjölkgångarnas celler, men cancer kan också uppstå i mjölkkörtlarna och i bindväven där imellan. Bröstcancer kan också växa olika snabbt på olika kvinnor. Det som händer är att en cell slutar att lyssna på sin programering när den ska delas och när den ska sluta. Cellen löper istället amok och delar sig helvilt. När den blivit tillräckligt stor börjar den också frisätta ämnen som stimulerar blodkärlsbildning till området, den ser med andra ord till att den får mer näring. Snart har denna hop av celler blivit en klump, en tumör.

Skillnaden mellan friska celler och cancerceller är inte bara den att friska celler delar sig som programmerat vilket cancerceller inte gör. Friska celler håller sig också på sin plats, cancerceller däremot kan både växa in i, och tränga undan annan vävnad.

För att läkaren säkert ska kunna ställa diagnosen bröstcancer brukar man kombinera tre olika metoder: klinisk undersökning (att läkaren klämmer och känner på brösten) , mammografi/ultraljud och undersökning av celler från tumören (att man suger ut celler från tumören och kikar på dess utseende). Alla knölar i bröstet är inte maligna (farliga) utan vissa är helt ofarliga och detta klargör man med dessa tester.

Bröstcancer delas in i fem stadier: O,I, II, III, IV
Där O är en mycket tidig cancerform som kan betraktas som ett förstadium till bröstcancer och stadium IV innebär att cancern spridit sig och bildat metastaser i andra delar av kroppen.

Bröstcancer behandlas främst med kirurgi (operation). Men allt oftare används också strålbehandling och/eller behandling med hormoner eller cytostatika för att förhindra att sjukdomen kommer tillbaka. Den medicinska behandling och/eller strålningen är som en förebyggande behandling som syftar till att oskadliggöra de microtumörer som oftast finns kvar runt ikring. En operation tar bort den tumören man kan se på röntgen men den tar inte bort alla cancerceller och därför använder man kompletterande behandling.

Prognosen att blir frisk, att bli botad beror bland annat på i vilket stadium tumören befinner sig och på hur elakartade cancercellerna är. Cancer är en mycket individuell sjukdom och inte nog med att sjukdomen är induviduell, hur man svarar på behandlingen är också mycket induviduelly. Därför kan inte ens en läkare med säkerhet säga hur just en specifiks patients prognos är. Statistiskt sett är prognosen bäst för kvinnor vars tumör upptäcks i tidiga stadier.
Lär känna dina bröst
Undersök dina bröst reglenbundet och tveka inte att söka läkare om du hittar något som känns annorlunda.


okänd orsak
Varför vissa kvinnor drabbas av bröstcancer vet man inte. Sannolikt uppstår sjukdomen genom ett komplicerat samspel mellan en mängd olika faktorer, till exempel arvsanlag, inre biologisk miljö (hormonbalans med mera) samt yttre miljöfaktorer



Länkar att besöka vid frågor, funderingar eller nyfikenhet:
http://www.kollabrosten.nu/
cancerfonden om bröstcancer
Rosa bandets hemsida
Kampanjer, vad du kan göra för att hjälpa

Det finns många sätt att stödja forskningen kring bröstcancer, du kan starta en egen inslamling eller stödja någon annans, du kan ge en gåva och du kan även köpa rosa bandet.


Sumering av kvällen och filmerna

Tjejerna har precis gått hem, bägge filmerna hann vi med och både chokladen och ostkrokarna är borta. En del vindruvor och mandelskorpor finns kvar och lite äppelpaj finns i kylen, resten är i våra magar! Hehe, en riktig svullarkväll. Det var väldigt trevligt men vi är definitivt överens om en sak; Grease är solklart bäst.

Saturdaynight fever är verkligen överskattad, jag mådde nästan dåligt i vissa scener, visst är en del av musiken ganska bra och det är alltid kul och se när de dansar och gör sina mooves men resten då? Det var inte någon vidare handling i filmen måste jag säga.

Nu ska jag straxt hoppa i säng, imorgonbitte ska jag överaska Mr E med lite presenter och marängswiss.

Mysig Lördag

Har precis kommit hem från Lördagsfika på GH´s. Det vart en salami och briee baugette och en stor smoothie till det. Igår var vi ut och åt och gick sedan på bio. Jag tycker alltid det är så speciellt att gå på bio med Mr E eftersom det var där vi träffades face to face första gången. Det var liksom där allt började kan man säga.
Nu ska jag städa lite och diska undan innan tjejerna kommer. Har jag tur kanske jag till och med hinner plugga lite. Ikväll blir det filmkväll, eller snarare travoltafilmkväll med några av tjejerna. Vi har bunkrat upp med massor av snacks,snask och dricka så det ska verkligen bli skoj.



Grease och Saturdaynight fever är vad vi siktar på =D


Bröstmånaden

Har precis tittat klart på den där webbföreläsningen nu och ska därmed hoppa in i duschen och göra mig iordning. Jag och Mr E ska nämligen ut och äta och sedan blir det bio =D (Die Hard 4,0)

Tänkte bara dra en snabbis om Bröstcancer (eller bara och bara...). Nu har vi ju kommit in i oktober månad och runt om i världen vänds nu blickarna och uppmärksamheten mot bröstcancer. I Sverige är det den cancersort som av alla cancerdrabbade drabbat näst flest, hela 7000 kvinnor runt om i landet drabbas årligen. (prostatacancer har förstaplatsen med ca 10 000 män och år). Runt om nu hålls olika evenemang och insamligarn till föremån för bröstcancerförskning, vad med du också.

Lite längre fram tänkte jag posta ett mer utförligt blogginlägg om bröstcancer och vad man kan göra för att stödja.

Rosa Bandet - Cancerfonden

Födelsedagspresent grubbel

Sitter och planerar en födelsedagspresent till Mr E. Jag har redan köpt en grej (mellanpris) sen har jag länge haft en liten kul sak i åtanke som jag ska komma ihåg att köpa nu imorgon. Men sen tänkte jag så här:  Ska jag bjuda honom på fin middag ute (något jag vet uppskattas) eller ska jag bjuda honom på krogmat och sen någon bio som han gillar? Hmm, det tål att tänkas på.  Just nu sitter jag och ska fixa en present till honom från min mamma och pappa, 25 år är vad han blir =D

Om någon undrar vad jag fick från Mr E när jag fyllde år så var det en fin middag ute när vi var i frankrike och sedan när vi kom hem så köpte han ett ländryggsstöd till mig (är som en stödkorset) =D



Små kula saker jag haft i tanke en tid....

Fullt upp och iväg igen

Ikväll var det franska igen, jag måste börja ligga i och plugga lite. Känner att jag är oförberedd inför lektionerna eller kanske inte oförberedd men jag minns ju inte vad vi hade lektioerna innan så det blir en liknande effekt, fast jag ligger ju inte efter heller. . .Kom precis hem men ska bara vara hemma en snabbis för att mata Mohawk och packa ner lite saker i väskan, ska nämligen straxt iväg till Mr E.

Dagen har vart bra måste jag säga, för ovanlighetens skull var lektionerna också bra =D Efter skolan så fikade jag lite hemma hos Malin (mummsig smoothie och ostmackor) och tur var väl det för annars hade jag annars orkat franskan.

Idag är det både Kanelbullens dag och Hjärnans dag. Därför vill jag hjärna ha en bulle. Tyvärr är det inte min godisdag idag, men men.

Pärlpartyt

Pärlpartyt var riktigt skoj, jag har aldrig varit på något liknande förut och hade ingen aning om vad som kunde förväntas. Jag gillar ju att pyssla så skojj tänkte jag att det blir det nog visst. Vi var tjugo personer samlade. Mia som var kvinnan som ledde kursen hade i förväg plockat ut pärlor till var och en efter våra egna önskemål.
Mitt önskemål var pärlemor och pärlemorvita pärlor. Sedan visade hon oss hur man satt igång och sedan var det bara att börja knåpa.

 
                                               
Alla pärlor utspridda över min bricka.                 Det fanns ett väldigt stort utbud av pärlor.

                                                         
A work in progress                                                     A work well done

image41
Så här såg halsbandet ut när det var klart. Jag knåpade även ihop ett par örhängen =D

Närbild på knäppnignen         Närbild på örhängena

Jag och resor från stockholm = ingen bra combo

Jag förstår inte riktigt vad det är som jag gör fel. De senaste gångerna när jag varit i stockholm har både tåg och bussar varit försenade. Men inte nog med att de är försenade, det är dessutom tekniska fel här och var, tex som trasiga biljettuttryckningsautomater och/eller trasig tågtidsdisplayer och som om inte de räckte även tågpersonal som ger anvisningar till fel tåg!

Denna gång var det så här: Pendeln från VH till T-centralen var försenad 4 min (detta lämnade mig med 6 min mellan tågen) jag springer som en tok till biljettuttryckningsmojjängen "ur funktion" är vad som möter mig. Jaja tänker jag, de kan ändå kika på min bokningskod och se vart jag ska, se att jag har en biljett.
                        Jag börjar nu alltså leta efter vart mitt tåg som går 22.20 går ifrån, displayerna är  också ur funktion så jag springer ut på perongen och tittar där. Där borta ser jag att det klart och tydligt lyser 22.20 så jag springer dit och börjar förklara mig för en tågkvinna.
                        Hon tittar på mig och säger att de godtar inte sådana biljetter men att tåget jag syftar på är det där "pekandes på ett tåg på perrongen mitt emot". Jag springer så fort jag kan (hur många minuter kvar? två?) förmodligen tar jag också världsrekord i highheel runnig 100 m. Jag skyndar mig på tåget och frågar några medpassagerare vart det här tåget ska...
                       "Lule". -Svaret ringer tillsammans med mina hjärtslag i mina öron, Toppen tänker jag, jag börjar se mig om efter en konduktör, ser ingen. Går alla 7 (?) vagnar fram, ingen att fråga. Plötsligt ser jag en knubbig tågkvinna utanför å halvt desperat/halvt grinandes frågar jag om detta tåg ska till uppsala.
                       "Ja , för 200 kr gör de det" , jag börjar förklara mig även för denna kvinna och visar mitt bokningsnr, hon tittar lite förstrött på mig och säger att det där tåget gick därifrån "pekandes på perrongen jag just sprungit ifrån" Jag kollar på klockan: 20.25 (missat tåget, bajs). Jaha, ja ok då svarar jag, 200 kr, huvudsaken jag kommer till uppsala.
                      "Ja till uppsala kommer du men vi är lite försenade men snart kommer vi iväg" Förseningen visade sig vara 25 min.

Hur som helst så tillslut (23.30) befann jag mig i uppsala och nu så är jag hemma, -ska straxt krypa till sängs.

Shopping och pärlor

Kom precis ut från en riktigt het dusch, hela kroppen vaknade till (förutom huvudet, hahaha). Ska fixa till mig lite nu innan det är dags att möta upp malin utanför coffeehouse by georges för en liten kaffe innan vi beger oss till stockholm. Idag blir det alltså shopping och senare framåt kvällen så ska vi på pärlkurs. Mer om vad det är, vad man gör och hur trevligt de är kommer senare. Jag har iaf beställt vita och pärlemovita pärlor. Det ska nog bli tjusigt.
Lite dåligt samvete må jag kanske ha då jag tänker på att det blir absolut noll plugg idag, jag kan kanske läsa lite på bussen hem ikväll?




I´m in love, i´m all shook up



Elvis Presley, han kunde han

Kryper lycklig till sängs.

Har nyss kommit hem från Malin, eller nyss och nyss, pratade nästan en timme i tele med Mr E (hihi, tiden flyger när man har roligt) så för en timme sedan då. Malin bjöd på sina supergoa smothies och ostmackor. Vi har alltid så trevligt tillsammans vi tjejer. Tisdagar = Bra dagar

Jag skyller på mörkret.

Ska medicinera lite nu när jag känner att jag börjar krypa ihop lite mer, det värker så i bröstbenet och ikring, fast det är sånt man får ta, jag kan ju inte direkt göra något åt saken mer än de jag gör. Har för övrigt haft många bra dagar, det tokiga är att jag på slutet blivit så förbaskens trött när jag tar värktabletterna, har ju fått nya utskriva så jag ska prova dem, vet också att jag har "en del sömn att sova in", den sextonde är det dags för MR.

 Hörni, jag är aldeles kär. Jag är toklycklig. Min Mr E får mig att le.

Pluggeliplugg

Sitter och gnussar mina ögon, jag är fortfarande så trött. Åkte hem lite tidigare från skolan eftersom lektionen var i en klass för sig (och med det menar jag inte att den var intressant). Började på ett arbete och har gjort det mesta, ska läsa lite mer och skriva till en del, sen så =D det artar sig. Ska sätta mig ner med franskan nu och gå igenom kapittel sju därefter blir det en skön powerwalk. Vädret är inte det bästa här men om jag ska orka läsa lite i medicinboken senare behövs frisk luft.
Senare ikväll blir det alltså franska klass och efter det Dr Snygg hos Malin, dvs ytterligare ett avsnitt av House :D


Meningar av trötthet kommna men av kärlek blivna

Ögonen känns tunga och torra av grus. Sinnet börjar vackla av dagens sus.
Det är dags att krypa ner, att dra sig till kojs.
Tankarna flyger runt, ut och loss.
Jag behöver dock ej leta för att veta;
Den drömmen jag vill drömma har sin verklighet i oss.



image31


Några eftersläntrare

När jag var hemma i helgen fick jag några presenter som hamnat på efterkälken. De flesta som känner mig känner också till min barnsliga förtjusning i Minicooper bilar, och, ja, vad säger man =) är de inte söta. Det spelar ingen roll vilken storlek de kommer i. . . Denna lilla sötnos hittade mamma och pappa på Maliorca


  En annan liten eftersläntrare kom till mig i ett vackert siverpaket från min lillasyster. Det var SJPs nya parfym COVET, den doftar ljuvligt sött, damigt fast ändå ungdomligt.

Ett par andra vackra saker som fick följa med mig hem var dessa underbara doftljus. De låg i så söta förpackningar att jag bara måste ha dem. Jag fyndade dem på CoopForum för 49 kr st. =D
image28

En mörk kväll som denna vill man bara ha en kyss

 

Håll mig hårt och släpp mig inte

Jag sneglar försiktigt, som om synen skulle blinda mig.
Kisar på omgivningen, som om en storm snart skulle blåsa upp.
Jag smeker mig trevande fram, som om jag plötsligt skulle bränna mig.
Stapplar sakta fram, som om vägen helt plötsligt skulle ge vika.
Jag sträcker försiktigt på mig, rätar sakta på ryggen som om sträckningen skulle smärta.
Mina farhågor är alltid falska men mitt sinne tar tid på sig att acceptera.
Vid varje upptäckt förstår jag ytterligare en del av mitt eget pussel.
Vid varje upptäckt blir mitt band till dig starkare.


Jag behöver dig att visa mig att det inte är någon fara. Det är obefogade känslor som jag är ledsen att du får ta del av, men de finns fortfarande där. Att upptäcka att något faktiskt är helt fantastiskt kan vara lite skrämmande ibland.