Otroligt lyxigt

Helgen som var
-härjedalen
-skidbackar
-slalom
-bastu
-familjemiddagar


Denna vecka:
-skolan drar igång igen (lektioner, uppgifter)
-spa på fredag :)
- lördagsfika på GH


Denna helg:
-Kryssning till tallin
-tallintour

Jag måste erkänna att det känns så otroligt lyxigt, 2 resor på loppet av en vecka och dessutom spa. Hihi


Kvällsuppdate

Nu har jag tatt ut vägbeskrivning och karta, tittat så jag har koll på bensinstationer och restauranger längs vägen och dessutom börjat packa lite smått. Nu ska jag straxt ta och bege mig in till Mr E´s mamma där vi ska äta lite mat och så ska jag få långa skidor, pjäxor m.m.

Imorgon blir det till att packa, gå på banken och vid 16 går tåget upp till mamma och pappa där vi övernattar för att sedan låna en bil och sätta färd mot Vemdalen. Mr E klarade uppkörningen idag Grattis!! så vi turas om att köra :))

Vad ska man packa?

Vad ska man packa till en skidsemester?

Nya planer

Det verkar som om det blir nya planer inför påsk. Det är nämligen knöksvårt att få tag i en resa till bra pris. Nu verkar det vara kring >4500 kr en läre betala om man ska få komma någonstans, detta förstår ni är för mycket för min plånbok. Vi styrde helt enkelt om planerna och stannar i Sverige, vi tar och styr mot vemdalen där Mr E har stuga å så ska han (som utbildad skidlärare) lära mig att åka slalom (gaaaaah!) men det ska bli skoj. Nu sitter vi å planerar hur och när vi ska ta oss dit. Så det ser ut som om påsken fylls av skidor, snö, bastu och god mat. Det låter himla najs de å :)) Några få detaljer kvar men det lutar ivf ditåt...
Resan hem -aktiviteter och uppdate

I onsdagskväll så åkte jag då hemmåt min föräldrar. Efter en timme i bilen börjar det regna som bara den. Kolsvart och spöregn och människor som inte har vett nog att vrida av helljuset när man är bakom en annan bil. Men jag kom hem oskadd och kvällen avslutades i Mr E och familjens armar. På torsdag var det mammas födelsedag vilket började firas tidigt på morgonen kalas varade hela dagen och frammåt kvällningen åkte jag på siteseeing med Mr E och så filmtittande. Fredagen var urmysig med bowling, bio och sedan utgång. Vi hade så kul, vi festade och dansade och några bekanta ansikten såg jag också. Jag blev verkligen bortskämd, både bowling, bio och drinkar bjöd Mr E mig på. På lördagen tog vi förutom en lång sovmorgon även lördagsfika på favoritcafét sedan gick förmiddagen åt åt att titta i affärer. Jag fick en jättefin kofta av Mr E :)) vi hann även med bowling på lördagen och sedan en mysig filmkväll med blåbärspaj. På söndagen var det egentligen meningen att jag skulle åka hem, men Mr E sa så gulliga ord och bad mig om jag inte kunde stanna en natt till, var jag tvungen att åka hem? Så jag stannade en natt till, -så vi spenderade söndagen med att äta påsklunch, träna och mysa :))

En hel del hann jag med när jag var hemma med andra ord. Som ett litet lov kändes det, superskönt.

Förberedelser

Sitter i mysdressen, nyduschad, allt är packat och ätit har jag gjort. Nu återstår lite lite disk och så tänkte jag vila lite, sedan far jag. Hihi, de andra tror jag kommer imorgon :)) jag är så busig

liten uppdate

Gårdagen vart lite annorlunda än vad jag tänkt, visserligen hann jag packa, men det var ingefär det jag hann. Jag hade precis lagt mig i sängen för att vila lite när Mr E´s mamma ringde och frågade om jag ville följa med på en föreläsning som handlade om sjukdomar etc. Det lät trevligt och så vart det. Nu har jag istället lite brottomt och ska försöka hinna diska innan jag åker till praktiken, som det föresten är sista dagen på. Det här blir en mysig vecka; först ett par dagar hemma hos familjen sedan 2 fjuttiga skoldagar innan vi åker till Budapest. Underbart!! Det känns verkligen behövligt.

Pajbak

Jag känner mig jätte nöjd, sitter hemma i Mr E´s lägenhet och väntar på att pajerna ska svalna lite; två styckna pajer har jag gjort; en äppelpaj och en hallonpaj. Nu ska jag alldeles straxt åka hem, dags att knoppa. Imorgon blir en stressig dag det med, hehe, känns ironiskt nu att jag själv ska hålla en föreläsning om stress imorgon. Hehe..
Bilder på baket kommer upp om ett tag...

mångsysslar kväll med tuttfräs

Dagen (eller det som är kvar av dagen) blir hektisk. Ska springa ner med lite tvätt nu och medan den tvättas ska en artikel läsas igenom, efter det ska det inhandlas blåbär och äpplen då ja tänkte göra paj och ta med på jobbet som avslutning. Medan pajen jobbar på att bli klar är det inrep till föredraget imorgon som gäller och slutligen efter det så ska jag titta förbi hos Mr E´s mamma för att hämta lite papper och broshyrer om budapest. Ja just det ja, jag kanske inte har berättat det? Jag och Mr E drar till Ungern/Budapest över påsk :)).
Men dagen slutar inte där för jag måste nog nästan städa lite också - jag tänkte överaska mamma med att komma upp på onsdagkväll (ist för på torsdag) och det innebär att packa får jag göra imorgon (dagen som blir mest hektisk) så om jag får undan städning nu så är det toppen.

Ja, hejoch hå, lika bra att sätta igång.

Ibland gör jag pinsamma saker, så är det bara.
När jag precis hade slängt in tvätten i maskinen så kom jag på att bh:n jag hade på mig borde tvättas, skit samma tänkte jag, det kan jag ju göra i handfatet -sagt och gjort. Sen så var de tdå dags för att hämta upp tvätten från tvättstugan, jag springer ned lite småstressad och precis när jag kommer ner kommer jag på att jag inte har någon bh på mig. Där står jag nu i tvättstugan med en ljusgul tröja på mig och såklart -tuttfräs. Vinden viner så kallt i min tvättstuga att det var oundvikligt;  bröstvårtorna stod som vägvisare. Och tror ni inte på den; att det var såklart bara killar i tvättstugan , gah!....

Vissa drabbas av allt...

Dagens faschination är också lite grymm, nämligen vad ödet kan vara grymt mot vissa människor. Tänk alla flyktingar som kommer hit, inte nog med att de har vart tvungna att fly från sitt hemland. De har kanske vart tvungna att ta sig bort därifrån på de mest otänkbara sätt. Om man sedan börjar luska i varför de var tvungna att fly, då blir det knappast bättre. Krig, förföljelse, tortyr, dödshot. Men de hemska slutar inte där, de har kanske redan blivit utsatta för hemska övergrepp, våldtäkter, könsstympning, misshandel och tortyr m.m. Till råga på allt kanske de även har en gnutta sjukdomar som någon givit dem; HIV, syfilis, TBC, könssjukdomar av alla tänkbara och otänkbara sorter etc. Vissa verkar drabbas av allt...

Jag har under de här veckorna stött på sådana patienter, människor som har en sådan hemsk bakgrund -för att inte tala om journal, trotts det verkar de le.

Vart får de styrka ifrån?


Ivägslängd

Jag har precis kommit hem från dansen. Har smått ångest då jag inte hunnit läsa de vetenskapliga artiklarna jag hittat. Tror jag ska vara ärlig imorgon på jobbet och säga att jag tar föreläsningen på tisdag istället. Men men, nog om plugg nu. Måste berätta om dansen, jag tycker det är så kul med dans; bra musik och trevligt folk. Idag hade det gått ca tio minuter in på lektionen när en kille skickar iväg mig över axeln. Killen är typ 1,50 lång (mot mina 1,70) och bara skickar iväg mig så jag flyger. Hehe, lite läskigt var det såklart, men skoj : ) påpekas bör förståss att vi inte kommit till nå ivägslängningar alls än..

Innan dansen var jag hemma hos Mr E, han har nämligen åkt upp till mina hemtrakter för att vara där i drygt en vecka för en intensivkurs i körning. Så vi pussades såklart lite och sedan skjutsade jag ner honom till station. Men borta ifrån varandra länge blir vi inte, jag åker upp på onsdagkväll, mamma fyller nämligen år på torsdag.

Veckans todo
måndag - VFU, baka, tvätta, hälsa på Mr E´s mamma
tisdag - VFU, packa, städa, danskväll på uppland
onsdag - VFU, köra hem till mina älsklingar
torsdag - mamma fyller år
fredag - ev. utgång i s-hamn?
lördag - lördagsfika på älsklingsstället, om semlor finns kvar blir det en karlspader
söndag -  åka hem

Jag söker nu en partner i bak, någon intresserad?


Stress, skolarbete och stress

Har äntligen satt mig ner med arbetet om stress, har i princip allt mtrl som jag ska använda mig för i föreläsningen men två styckna vetenskapliga artiklar fattas så det ska jag ta och leta upp.

Det är otroligt många idag som lider av stress, som för övrigt är en normal reaktion till för att stärka oss men som i dagens samhälle kan leda till en ond cirkel när stressorerna -faktorerna som gör oss stressade inte klingar av. Här är några av de symptomen man kan få:
-sömnproblem
-en stor trötthet som inte går bort vid vila
-rastlöshet, svårighet att koppla av
-en känsla av irritation, olust, oro, ledsenhet eller ångest
- sämre minne och/eller svårt att koncentrera sig
-problem med magen
- värk i nacke och axlar
-utslag och eksem
-överkänslighet för ljud, ljus och lukter


Om man vill läsa mer om stress kan man göra det på
www.sjukvardsradgivningen.se, där man även kan göra deras stresstest.

Freakkänslan hänger kvar

Dagen har vart skit, en riktig jobbig dag. Både jag och Mr E var helt slutkörd från igår -den där tjejen tog knäcken på en. Vi har vart smått irriterade och ångestfyllda hela dagen. Nej det känns verkligen pissigt, först en förstörd kväll -men som sen sträcker sig till nästa dag, jag förstår inte hur en människa kan skapa en sådan stämmning. Hon var för mycket och stressen liksom ströp en. Den där tjejen kan jämföras lite med Andie i "hur man gör slut med en kille på tio dagar" . Uscha, jag sitter och tittar på den filmen nu, ska nog gå och lägga mig dock, jag är så slutkörd och trött.

Jag kollade precis tentaresultatet från tentorna jag hade för ett par veckor sedan, grädden på moset hade vart om jag hade fått IG men jag klarade faktiskt alla tre. Pust, så skönt det kändes iaf, nu kan jag knoppa med bara lite ångestkänsla...

Gårdagens freak

Jag vet inte vart eller hur jag ska börja. Ni minns att jag skrev om att vi skulle ha en parmiddag och att jacobs tjej var präststuderande -Människan var hemsk! Högljud, flamsig, skrikig, omogen. Ur munnen kom hela tiden saker som vart sagda innan hon tänkte efter. Efter en timme var jag så trött, det var som att ha hand om ett dagisbarn -värre. Hennes ljudnivå var utanför det normala, ljus och högt! Jag som blir rädd av höga ljud som kommer plötsligt -jag höll ju på att skita på mig både en och två gånger. Utan förvarning och rätt som det var kunde det komma ett "iiiii" eller "aaaa". Hon var lika gammal som mig, men det märktes inte någonstans.

Och Malin -du vet de vackra ljuslyktorna jag fick av dig i födelsedagspresent -de finns inte längre. Hur? Jo det var också hon... Hon och jacob satt och prata om en sak, och så säger han ett motargument, som jag tror han sa lite på skoj, så tar hon tag i en ugnsvante och kastar iväg den (inomhus!!) och den träffar ju då omnämnt föremål som far i golvet med ett kras. Ska jag även nämna att hon inte sa förlåt? Utan mer av ett -ojsan. "jag kan självklart köpa en ny" sa hon också ifs men inget förlåt.  Hon var inte elak på något sätt, men bara så omogen och så bortskämd. Jag tror att hon aldrig har fått handskas med konsekvenserna av hennes handlingar.

Tjejen gjorde liksom allt för att man skulle ha svårt att tycka om henne.

imgres.jpguppdate ikväll

OMG, -uppdate ikväll...

Fredagssnabbis

Åså var den andra praktikveckan slut, inte har jag gjort klart arbete om stress än heller, får ta det i helgen helt enkelt. Nu ska jag göra mig lite söt, -vilket kan vara en utmaning då jag har en megafinne på hakan :(
Ikväll blir det parmiddag, hehe, så "parigt" det lät... Vi ska göra Malins fläskfiléknyten och sen ska vi kika på en rulle.
Det blir jag och Mr E, jacob och hans tjej nina - hon läser till präst , detta må bli intressant hörni : )

Barnmisshandel?

Idag var det inga underliv på jobbet, men underliga liv kan jag nog säga att jag stött på. Nu sitter jag och arbetar med VFU-uppgiften, den som jag förra veckan klurade på vad jag egentligen skulle skriva om. Det blev iaf stress och hur det påverkar oss, har utformat vad jag ska gå igenom och nu är det bara till att sätta igång att läsa.
För övrigt måste jag tanka idag. Jag blir alltid så nervös när jag ska tanka, -jag vet egentligen inte varför, men jag antar att det är för att jag inte gör det så ofta?

Dagens fashination är inte så mycket en fashination som mer utav en sak jag tycker är sorgligt; när föräldrar inte ser barnens/bebisarnas problem utan helt förnekar både problemen och därmed också hjälp. Det är ju ingen kritik de får utan det handlar bara om ett symptom/syndrom/sjukdom/problem som deras barn har och och som de erbjuds hjälp med. Varför har vissa så svårt med det här? Jag förstår inte hur de kan bortse från sitt barns bästa. Även om såklart en förälder inte vill att det ska vara nå fel på deras barn så kan de väl ändå inte ungå det när doktorn eller dsk säger som det är? Jag tycker bara så synd om alla barn som inte får den hjälp de behöver pga att deras föräldrar vägrar inse det. Det gränsar nästan till vad man skulle kunna klassa som misshandel -neglekt.

Tydliga vårtecken

image105


Jag förstår att det var många som vart ledsna igår här i uppsala när det helt plötsligt var aldeles vitt ute när man vaknade. Jag vart iaf det, inte minst pga att jag då var tvungen att stå och skrapa snö och is ifrån bilen. Som tur var så försvann snön illa kvick. Men som ytterligare plåster på såren så.... -titta vad jag hittade i söndags på väg hem från jobbet! Vår!


underliv och livmodertappar

Dagen på jobbet var jätteintressant och dagens fachination är: hur stor livmodertappen är. Jag har trott att det bara är som ett litet hål, ett litet litet. Men ack så fel jag hade. Först och främst så är det ju verkligen en tapp där och den kan vara stooor, typ ett böjt långfinger stort, ja säkert större.

Ni undrar säkert vad detta kommer ifrån, det har att göra med att jag gick med barnmorskorna idag och har vart med på ett par gynundersökningar. Den andra fachinationen är vad olika vi är där nere. Ni vet, själva underlivet. Tex. Vissa har stora inre blygdläppar, hängande till och med. Andra har nästan inte alls synliga. Vissa har sitt urinrör en bit inne i slidan andra har den utanför. Även färgen och behåringen är olika -ja gott folk, vi ser lika olika ut i underlivet som vi gör i ansiktet.


Önskar jag låg i sängen

Bjas vad ont jag har io ryggen just nu, tur att det sart är slut på arbetsdagen.

Nedvarvning och upp-peppning

Sitter och varvar ner hemma framför en film, köpte lite choklad och en solero på vägen hem. Det vart en sista minuten grej på jobbet -det är så det oftast blir på kirurgen, men nu är jag iaf hemma. Imorgon börjar jag 06.45, -de ni (supertidigt). Annars blir det till att göra några matlådor, vila och så dansträning på kvällen. Inte så jättespännande alltså, men de blir nog kul iaf.

Längtar lite tills jag kommer igång med träningen. De ska kontakta mig från FaR (fysisk aktivitet på recept) och sen är det väl bara att köra igång antar jag, Då behöver jag träningskompisar. Jag känner mig så peppad när jag sitter och tänker på´t. Jag har ju en del baskunskaper (som visserligen behöver dammas av) efter åren då jag var tillsammans med en kille som verkligen kunde det där med muskler (typ kroppsbyggare). Helst av allt skulle jag vilja träna tre ggr/v, köra överkropp en dag, mage/rygg andra dagen och underkropp tredje dagen. Åså komplitera med något konditionspass. Jag har för mig att det var bättre att dela upp kroppen och fokusera på muskelgrupper  specifika dagar. Att det ger bättre träning istället för att försöka köra hela kroppen x 3. En annan sak jag måste fundera på är vart jag vill träna....

image103
Jag är inte ute efter sådana megamuskler som M hade, men jag vill orka saker

image104 
Han kunde sina muskler han och jag vill styrka att detta är utan preparat -så ni vet.

På jobbet -uppdate om gårdagens bissarrheter

Sitter på jobbet, det har vart full rulle tills nu. Kändes himla bra när jag kom i eftermiddags när alla log å välkomnade mig. Kom in i rutinerna på en gång -inget att oroa sig över här inte. Mr E vart sur igår både på äckelmännen och hans mamma, han skickade ett mess nyss där han berättat att han pratat med sin mamma, hennes förklaring hade vart att det helt enkelt var vad hon ville -det var vad vi också trodde, att hon ville att jag och Mr E ska skaffa bebisar, men för en tjej är det aldrig aldrig kul att ens höra något som liknar "är du gravid, vad har du i magen" -meningen. Det kändes iaf bättre idag för nästan det första som Monica sa till mig var om jag gått ner i vikt -söta monica, å vad underbar du är!

Nu ska jag ta itu med kvällsfika här på avd. Mina tankar är hos Mr E som har en spelning på slottet ikväll. För övrigt har jag min godisdag idag å när jag slutar ska jag åka hem och varva ner med lite lördagsmys.Uppsala slott.

Mycket bisarr kväll på många sätt

Efter middag hos Mr E´s mamma vart det uppslutning på bowlaget men desvärre var det fullt så vi drog istället till Terassen för att spela biljard. Över taget var kvällen mycket trevlig och vi hade kul, det var mycket skratt och jag smuttade på en mycket god drink. Det var jag, johanna, tora, kristina, jacob och Mr E så vi var ett ganska stort gäng ändå.

Trotts kvällen braighet har den endå vart bisarr på de mest märklligaste sätt; detta hände under en och samma kväll:
-Mr E´s mamma fäller en komentar om min mage i stil med "det kanske finns nått annat under klänningen också"
--> eeeeh, inte kul att höra, hon mena dock inget illa, vet inte vad hon mena, men fel vart det iaf. Hon tycker jättemycket om mig så jag vet inte om det var så att hon kanske önskade att det var så...Visst att jag har gått upp en del i vikt under min depp-period men bara ca 2 kg...

-Efter 5 min på terassen känner jag någon som drar i min klänning -jag tror förståss att det är Mr E som busar och vänder mig om, men nejdå, där står någon annan helt okänd kille och lyfter på min klänning! Jag frågar förnärmat, argt och förskräckt; vad håller du på med? Eeeeh inget får jag till svar medan han förskräckt släpper klänningstyget. -pucko

-Senare under biljardspelet sitter två äckelpäckelsnuskpeddos och kommenterar vårt (vi tjejers) spel och pratar högt och brett -så hela lokalen hör, om oss och vår attribut samt även försöker störa oss på alla sätt möjliga.


Ja, vad är oddsen för detta? Jag måste ha gjort något jag inte borde, dålig karma ni vet... Jaja, nu ska jag och Mr E lägga oss och mysa innan det blir dags för morgondagen. Han ska myspysa lite med mig, trösta mig, hehe