Veckan

Igår var det tjejmiddag sen bio och senare drog jag och Malin till flustret å dansa. I fredags var det kakbak hos Sandra, alla svulla å va gla, tittade på film gjorde vi också. Annars har veckan mest bestått av plugg, = hemtenta, vanlig tenta å praktiskt prov.


om ord där funnits, jag skrivit dem här

Finns inte nog med bokstäver i alfabetet, inte nog med ord i listan, ej tillräckligt med tid att förklara och knappast något mått att mäta med. Somliga händelser kan ej beskrivas med konventionell förklaring, ja somliga kan ej beskrivas alls. Vissa händelser är och kommer förbli bortom underbart.

Människor föddes med ett ansvar större än andra varelser på denna jord, men med det som gör oss unik från övriga arter kom också gåvan att känna känslor, både kroppsliga och psykiska som andra ej kan. Vissa saker är oföränderliga, somliga ändras konstant, vissa är båda delar, underbart konstanta med variationer utefter tid och rum.

Ta inte den kortaste vägen, ta den vackraste. Jonna Bergh Wahlström

En känsla så skön, ja underbart härlig: färger av obestämd nyans som en spegling av en droppes yta eller en pärlas glans. Som toner vi ej kan beskriva annat än med rysning och gåshud, alltså kroppslig reaktion, som smaker och dofter vi ej funnit namn. Som en känsla av att kännas och att känna. Något som ges och tas emot, något gemensamt, ja en känsla av total medvetenhet i men i någon annans hand.

En värme mot min hud, en hetta i min kind. En vilja i min själ, en önskan i min kropp.

Ingen har någonsin på sin dödsbädd sagt: "Jag önskar jag ägnat mer tid åt jobbet". Paul Tsongas


Sömnigheten sätter sina spår

Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt. Claude Bernard

Vid vissa tillfällen kan ens tankar vara av de mest briljanta slag, många gånger just när sömnen snart ska sätta in. Svårigheten då är att få ner dem i ord innan sömnen satt in.


Så sant som jag säger det...

Vissa saker är bara att acceptera, den mänskliga faktorn är en sådan sak. Sömnen är en annan.

Även när alla tänkbara vetenskapliga frågor besvarats, kommer livsproblematiken att förbli orörd. Ludwig Wittengenstein


du vackra envisa väder

Envisa väder. Jag kom precis hem,hann hem aldeles innan mörkret hann ut, fuktig av regnet, tusentals små droppar som sätter sig överallt, tränger in även där man tycker de borde torkat ut. Envisa väder. Våt i ansiktet, som slickat utav dimma, envisa väder. Lockigt fuktigt hår som efter en heldag i gräset. Huden är kall och luktar som livet, ögonen pigga och gnistrar av mig. Envisa vackra väder.

Lycka är någonting som kommer in i våra liv genom dörrar som vi inte ens kommer ihåg att vi lämnat öppna. Rose Lane

Full av ideer, full av fantasi, full av ljus och glädje. Full av möjlighet.

Den idé som inte är orimlig från början, finns det inget hopp för. Albert Einstein

En skymmning, en kväll, en dag till ända. Ett slut på dagen eller början på natten?
Ett slut är på något är alltid, alltid en början på någonting annat.


Tystnaden är inget negativt om du bara lyssnar till den

En vis man talar för att han har någonting att säga; en dåre för att han måste säga någonting. Platon

Ibland så tryter min lust, min motivation, ja till och med min vilja. Vissa dagar finnner jag ny, somliga inte. Andra dagar knäpper jag helt enkelt på tv:n å glor.

Självklart ger jag vika

Mina ögon sluts, tröttheten kysser mina ögonlock, nacken kröks bakåt, sömnen smeker min kind, andas på min hals. Min andningen är lätt, stilla andetag som likt vågor på vattnet sakta sakta befinner sig.
Hösten söver mig, får min kropp att vackla, mina tankegångar stannar upp, ett andrum i vardagen.

Ibland är ord överflödiga, ibland behövs bara bilden som tanken ger, ibland behöver vi bara vara.

Snart frisk får man väl hoppas

Du vet vad jag tänker, du vet vad jag känner, du vet vad jag gör och när jag är i behov av hjälp.
Du läser av mig som en öppen bok, här är ord överflödiga, du känner ju mig.
Du lärde mig sånt som en människa borde veta, du lärde mig sånt som tyvärr alla inte kan, du lärde mig sånt vissa aldrig lär sig, ja sånt som handlar om mer än bara mig.
Du bar på mig en halv evighet, åtminsånde bra länge
Nu är jag rätt så vuxen, men så har du alltid behandlat mig. Visst är jag ditt barn i dina ögon men också din jämlike. Vi är ganska gamla du å jag. Det känns bra med en mamma som du, en sån som vet allt just här och nu.

Jag saknar min mamma, men om två veckor kommer hon ner å hälsar på, det blir skojj =)
Min förkylning börjar lätta, men det vore underligt om inte så mycket medicin jag stoppar i mig

Om sätt att se, om sätt att tänka

Ett tryck, en spänning, en molande värk i tinningen. Beck på fyran. Med hösten kommer förkylningar.

Människan föredrar att tro på  det hon föredrar ska vara sant. Francis Bacon

Det är många gånger som folk funderat på varför, hur och när, men allt beror ju på, allt är relativt.
Våra olika tolkningar är alla speglingar av vår egna erfaranheter, hur vi ser på saker beror alltså på oss själva. men vissa saker stämmer hur vi än ser på dem.

En pessimist är en person som gör svårigheter av sina möjligheter; en optimist är en som gör möjligheter av sina svårigheter. Reginald Mansell


Jag känner för hösten

Varmt, det är hemskt varmt, tryckande värme, fönstret är öppet å kroppen är naken, ändå en sådan värme. Jag smeker längs nyckelbenen och rysningar går längs min hud likt höstlövens fall, dalande, svajande, trevande men beslutsamt.

Höstluften är kall, bristen på sol får min hy att snabbt skifta till en mer skandinavisk ton. Luftfuktigheten gör sig påmind, den smakar härligt att andas in, lukten gör den behaglig och känslan, tyngden av den gör att medvetandet vaknar till liv på ett annat sätt. Om våren väcker kroppen, väcker hösten själen.

Gå inte dit stigen leder, gå istället där det inte finns någon stig och lämna ett spår efter dig. -Ralph Waldo Emerson

Löven har börjat skifta i brunt där de ligger på backen, än så länge tillräckligt fuktiga för att undvika det härliga ljudet som åstakoms när man stegar fram genom högarna.

Värmen börjar avta, fortfarande bränns det kring nacke och öron men jag vet att snart släpper även det, kylan gör sig påmind utefter kroppens alla konturer, jag låter håret falla ner ur sin toffs, känner hur hårstråna kittlar mina skuldror, smeker min rygg.

Natten är ändå ganska underbar

Jag har svårt att sova, jag har svårt att somna, jag har svårt att komma till ro, att ta mig för att lägga mig. Det är inte så att jag har mycket att göra, eller jo det har ja väl egentligen men det är inte de. Det är inte heller så att jag ständigt drömmer mardrömmar, jag är inte rädd för sömnen, för mörkret men inte för john blund.

En stel ursäkt är ännu en förolämpning. G.K. Chesterton

Svart, natten är svart, svartblå. Luften är god, den smakar friskt, härliga minnen om pirrig känsla. Doften är underbar, synen fantastisk. Tvprogrammen är verkligen kassa, sängen ser lockande ut, kanske att man skulle ta och knyta sig ändå.


livet går vidare

Om du inte kan bli av med familjens lik i garderoben, så kan du lika gärna försöka få det att dansa. George Bernard Shaw