Livet kort och gott

Vackra saker
Det vackra ligger i beskådarens ögon
Vackra saker kan både ses, höras, kännas, smakas och upplevas
Det vackra ligger i beskådarens sinne


En enstaka vattendroppe dröjs kvar på grobladet, glittrar i morgonljusets strålar, speglar sig i dess glans, njuter av uppmärksamheten.

En iskall morgon när solen sakta går upp, andetag som ångas i luften, himlen som färgas orange och frosten kring lövträdens kala grenar som vuxit och nu pryder hela trädet av glittrande kristall

En solnedgång mot ett öppet landskap

Ett leende, ett skratt, ett bubblande skratt från botten av magen, ett ärligt skratt med tindrande ögon

En svettig naken kropp, en rodnad, ett rödblommigt ansikte färgat av ansträngning och lust. Passion, romans, en kyss, en hand mot kinden, läppar mot halsen, en kyss mot nyckelbenet. En tunga mot het hud, armar omkring kroppen, en omfamning, en smekning längs efter låret. En värme.

Livet


Som lockar mot min kind, som sömnen i mitt öga

Håret stramar åt, en lättnadens suck tycks spridas över skalpens yta när jag sakta drar ut hårspännena, en efter en; hårslingorna som lockade och tvinnade utav dagens uppsättning är, faller sakta ner utefter kind och axel. Blir liggandes kvar längs nyckelben och axlar, det mörka mot det ljusa.

Det mörka håret lyser effektfullt mot den uppknäppta azurblåa skjortan, hudens blekhet framträder och inbjuder till smekande rörelser, hudytans mjuka nyans nästan känns i ögonen och framkallar minnen. Naglarna rispar lätt mot hudytan, håret är fortfarande fuktigt efter alla dessa timmar.

 


Låter skjortan som är nummer för stor falla till golvet, tröttheten och den trytande orken efter dagen gör sig påmind och sängen ser inbjudande ut, kalla lakan mot min varma hud, mjukt och frasigt, luktar härligt av nytvättat, ilningar går sakta längs efter min kropp, gåshuden följer liksom därpå


Lägg dig ner - blunda lätt

Ge mig mer, gör en hungrig mätt
Om du hungrar - öppna munnen kära du
Ta emot vad jag vill ge - utan krav, utan tabu.
Lisa Ekdahl, två lyckliga dårar

Jag somnar snabbt och lätt ikväll, inga problem och med ett leende på mina läppar, bekymmer finns men just idag verkade alla mina nära och kära må som bäst, jag är lycklig.

Julen

Ja julen...

Detta finner jag inget behov att förklara

God Jul,
Jultomten


När snön föll och jag gav vika

snöflinga -En kristaliserad vattendroppe, så liten och så unik, en sådan mångfald på en sådan liten yta, -reflekterar ganska bra hur omvärlden ser ut ändå.

Dalar ner från himlen, virvlar förbi mitt öga, men fångat utav blickfånget. Så vacker, smeker mitt sinne så till den grad att min kropp avundas det, skälver i kroppen, ryser av välbehag, ilningar som går längs nyckelbenet, fortplantar sig upp över axeln in mot nacken, ner längs ryggen, en suck slipper ur och känslan som minnena för med sig sprider sig som ett leende på läpparna. Biter i underläppen, sträcker ut min tunga i trevande försök. Vintern är ändå så vacker, oskuldsfull men så bestämd... landar på min näsa, stabil för en kort sekund och sedan smält.

Om du kan behålla ditt lugnt när alla andra tappar huvudet, så är det mycket möjligt att di inte har fattat vad som händer. Jean Kerr


inga ord

Konsten att tråka ut är att berätta allt. Voltaire


Dagdrömmar

Regnets smattrande mot rutan. Vill bara blunda å låta mina sinnen ta överhanden, tillåta mig försvinna in i de sekvenser min fantasi kan skapa, låta mig förtrollas och låta mig föras bort. Låta tiden stanna upp och bara njuta.

Talang är att utföra vad andra uppfattar som svårt; genialitet att göra det som är omöjligt för den som bara har talang. Henri Amiel

Sitter i duschen å låter det heta vattnet stryka över kroppen med en försiktig stråle, låter det bränna i huden, låter kroppen få vakna upp, slappna av . Det porlar så härligt, vattnets droppande, en pärlas form å färg, den eviga visdomen som finns däri, en vetskap om forntid och framtid.
Låter temperaturen sjunka lite, låter det ljumma vattnet smeka över rygg å skuldra, låter strålen gå över nyckelben å bröst. Känner gåshuden på låren, låter vattnet sköja över ansiktet, känner dropparna tynga ner håret. Tyst och lungt men ändå så livligt.

En energi för alla vägar vi inte vandrat än, för en tid som bara går å aldrig kommer igen.
Lars Winnerbäck
Stålmannen

Stålmannen, alla vet ni vem jag pratar om, en stark utomjording med en mass trixiga extraeffekter, och om man räknar bort det faktum att han tvångsmässigt måste rädda alla i nöd så har han en ganska så enkel vardag (hallå, den här mannen klarar ju allt, han behöver ju inte ens en ugn!). Så här en grå och trist söndag med bakfylla som dagens krydda så kan jag ju säga att livet blir ganska mycket enklare (iaf bra mycket roligare) om man får sätta till en guldkant, eller ja; en röd-blå stålmannen kant.

Material:

  • Plåster i hans berömda emblemform, det välkända s:et (att sätta på valfri plats på kroppen)
  • Trosor med samma motiv, -vem skulle inte finna livet lätt i sådana (förslagsvis där trosor ska sitta)

Och när dessa två kombineras, gärna med ett rött nagellack till, du är man ju i princip stålmannen (stålkvinna i kvinnors fall). Man inte bara ser superhjätig ut, man har definitivt lite av den känslan också, så sammanfattningsvis: tack vare stålmannen har vi fått en marknad för just stålmannen prylar, och tack vare det, så kan vi, om vi vill (och det vill ju självklart alla) få vara lite superhjältig, och om inte det gör livet enklare, vad gör då det?

Varning: bör ej utföras fö onykter,  kan få oönskade effekter, tron bör ej heller få överhand då du förmodligen säkert inte kan stanna tåg eller stå emot kulor med enbart din kropp som verktyg.


                               

Stålkvinnan