Ärú blinn elle?

Tänkte fortsätta på samma spår som häromdagen, jag kan helt enkelt inte släppa det här. Uppmanar alla att göra tv4s klimattest för att se hur bra/dålig du är mot naturen. Klicka på texten : "hur klimatsmart är du" .
Denna vecka har tv4 också en klimatvecka vilket innebär att de kommer observera det här extra mycket.

Man blir bara så förundrad, är det ingen som bryr sig? Har folk blivit less på att det tjatas för mkt? Tycker folk att det tjatas för mycket? Hur kan man isf bli det? Förstår du inte att om inte du tar tag i saken kan snart ingen annan göra det, snart är det för sent. Hur kan folk bara blunda?

Kan du blunda?

Det är en himla massa snack nu både i tv och andra medier om hotet mot vår planet (klimatförändringen m.m.) och hotet mot denna planets djurliv. Klimatförändringen står det vitt och brett vad man kan göra. Varför folk sen väljer att inte göra något är för mig ofattbart. Vill inte du ge ditt barn den bästa möjliga framtid som finns?Så som vi lever idag kommer vi inte leva imorgon och så som vi lever nu kommer knappast våra barn få chansen att göra. Låter man det här fortsätta ostört har vi snart förvandlat oss själva till massmördare.  Vill du vara en parasit?
Här kan du läsa mer om vad som händer och vad du kan göra åt det.

Om djurlivet har det nu så sakteliga börjat uppmärksammats, kanske sitter du hemma i tv-soffan och följer Linda medans hon besöker utrotningshotade djur? 


[Bild: Linda Isacsson träffar pandor.] 

Men vad gör du mer!?


Att bara sitta hemma å titta på, hur mycket du än känner för de stackars djuren, hur mycket du än tycker det är fel, gör dig fortfarande till medskyldig. Det är precis som med mobbade individer, de som står vid sidan om och tittar på medan mobbarna far fram, är nästan lika skyldig de. Men det finns saker du kan göra.

Har du ett jobb? En fast inkomst eller ett mycket stort hjärta? Då kan du besöka WWF och bli fadder, för 100 kr/mån hjälper du WWF i deras projekt att rädda utrotningshotade djur, det finns även andra sätt att bidraga, läs mer här.

Är du lite fattigare och känner att 100 kr/mån är ett dyrt pris att betala för att rädda en arts liv? Jag tänkte försöka mig på att samla in pengar för denna sak, alla bidrag är välkomna, stora som små, lämna ett inlägg om de låter intressant.Nekar du han rätt att leva?


Din effekt, så oslagbar


Det värmer på min mage, du värmer min mage. Du värmer min kropp, min själ, du värmer mitt väsen, min natur. Du lockar ner mig i gräset, du har ett sätt jag inte kan motstå. Backen är fortfarande kylig och fuktig men du får mig varm, du får mig att rodna. Du smeker mig längs hela min kropp igen och åter, får mig att le och drömma om löften du ger mig. Om vad som komma skall. Du väcker min fantasi, min livslust. Du väcker mig.


Solen är för underbar.


Grodor överallt!

Grodor ?verallt!

Det var grodor överallt. På den lilla grusvägen som går genom ekebydalen kryllar det av dessa små men något otäcka djur. Med äckelfylld förtjusning tog jag en hel hög med kort på dem med mob. kameran (därav kvaliten). Frågan är om det kallas paddor eller grodor? Vad är egentligen skillnaden? Om paddor är gamla grodor så var detta det. De här var hyffsat stora å något skrämmade, nämnde jag att de var lite äckliga?

Att känna lycklighet.

Så mycket, så många, så massivt.
En matthet infinner sig kring kropp och själ.
Klarhet efter klarhet och många med mer, ser jag nu saker och bara ler.
Kan en tacksamhet få finnas? Kan jag känna så här?
Kan jag utforska tanken och ändå må bra?
Det jag har nu, det jag ser, det jag känner.
 Det blir klarare, starkare, mycket blir mer.
Glad blir lycklig och änglar blir fler.
När livet ses soligt, bland smekningar och er.

-Lina


Om ett försök till att vara klar, om att vara färdig

Att inte våga gå, att inte släppa taget. Den är brännande het men ändå vill mina händer inte släppa. Fortfarande verkar det som om ditt gift finns i mitt system. Sakta men säkert ebbar det då dock ut. Mitt medvetenade klarnar.
Som ringarna på vattenytan kan jag följa upp mina handlingars ursprung. Som ekot kan jag lyssna till mina första tankars bakgrund. Som jag är min viljas herre är min vilja herre över mig. Du, dig, det. Du får ej mer.

Smärta har domnat och jag kan nu se klart
dina lögner
ditt svek
Känns nu så uppenbart

-Johan Gidlund

Så många dagar, så många år. Allt för många enligt mig.
Vad jag har lärt mig, vad jag ser.
Det jag sett, vad jag vet
Ytterligare en rad jag nu tillägnat detta, men inte dig, nej knappast så
Vad jag insett nu, är situationens värde.
Du kan gå, min lärdom tar jag med mig.

-Lina


Tillbaka efter resa, sjukdom å en hel hög annat

ok, bloggandet har vart på den sömniga sidan ett tag, försöka bli seriös nu. Har vart i usa (var borta 10 dar) -mkt kul, mkt annorlunda å många minnen. Nedsjuknade sedan i flunsan (suck en vecka försvann in i feberns dimmor) för att sedan kvickt återgå till skolan och allt som nu väntades på att bli gjort. Förutom denna del av mitt liv har det även rört sig i skallen. Tusen tankar och en natt, ja i varje fall nästan, detta spås fortsätta ett tag så kanske att jag eventuellat kan dränera dessa ut på papper å in på bloggen? En och annan rad borde jag nog kunna skapa.

to be continued (or sort of)