En sen söndagseftermiddag

Nu på Onsdag ska jag till Stockholm med Malin. Vi ska ta en shoppingrunda och sedan ska vi hem till hennes mamma på en pärlkurs. Jag har suttit och tänkt lite på det här. Jag vet att jag sagt att det skulle vara köptstopp efter de vinröda strumpbyxorna, men jag har ju inte köpt dem ännu, hihi. Jag sitter å planerar lite köp. Skor behöver ja faktiskt inte (va!!) men ett par till jeans med hög midja skulle inte sitta helt fel. En kjol skulle sitta fint det med och även en  nätt liten kofta. Iiii det börjar skena iväg.

Jag sitter just nu och har en aning tråkigt. Är med Mr E hos hans bror, även hans andra bror har kommit ner från luleå så nu sitter de i bastun med en varsin öl och snackar skit. Personligen sitter jag då här, och vad gör en tjej om hon har tråkigt? Hehe, jo man planerar nästa inköp. Något som är givet är iaf. ett par vinröda strumpbyxor.

Teese får trösta mig. . .

Håret är inte lika megasuperduperultra svart som igår. Det är däremot fortfarande väldigt mörkt. Ska hoppa in i duschen och försöka göra något åt saken. Blir uppsatt annars ett par dagar. Tills dess får jag trösta mig med dessa, hon är ju ändå en av världens vackraste kvinnor och hon har ju verkligen mörkt hår. . .



Åker hem
om någon timme, hoppas Mr E möter mig vid tåget, han har ju mitt passerkort... Köpte föresten Glamour igår och då medföljde en Lancome mascara =)

En lång kyss med pirr i magen

Längtar efter  Mr E

Något av en spaliknande upplevelse, -uppdate

Har precis applicerat inpackningen som följer med hårfärgen, ni vet den där superbra som man alltid önskar finns att köpa separat... Hur som helst så har jag inte ändrat något utan bara förstärkt min naturliga färg som blivit blekt sen frankrikeresan.


 känner mig som en blomma        
-snarare svart magnolia.



Känns väldigt uppfriskande  med nyklippt och nyfärgat hår. 

-uppdate- Eehh, jo, hrm, de vart några aningar mörkare än brun, det vart mer något åt superdupermegasvart, har dock tvättat håret igen å ska göra liknande prosedur imorgon. Det var ju en intensivtoning så med lite tur kanske en del av svartheten försvinner. Suck, men men, jag har ju åtminstånde färg.
Nej ja försökte där märkte ni, men nej, de är för sent på kvällen för att vara klemkäck å inte bry sig, uscha, ja vart lite deppig. Pappa försöker trösta mig å säga att det ser bra och fint ut, goa pappa =)

Bröllop och mässa

Söderhamnsmässan är en mässa där söderhamns företagen (stora som små, AB som privat) samnt komunen kan profilera sig. De ställer ut sina produkter, visar upp sina ideer och marknadsomåden. I övrigt är mässan som andra mässor; man plockar på sig godis, broschyrer och marknadsprodukter. Man provar på olika saker och pratar med en massa trevligt folk.

Det var väldigt trevligt då jag iår träffade på flera stycken gamla bekanta så kramar delades ut friskt både till höger och vänster.



En annan trevlig sak med Söderhamnsmässan är att man varje år har ett bröllop på mässan. Olika företag i Söderhamn går ihop och sponsrar både bröllop och det mesta därikring (hår, makeup, skor, kläder, resor, blommor, hotellnätter, fotograf m.m.) Bröllopet kan ju tänkas bli omysigt när omgivningen är så stor men de släcker ner å har körsång m.m. Det var faktiskt fint och tjejerna som sjöng, sjöng så fint så jag fick gåshud.


Klänningen

Jag vet att jag nämnde något om att inte köpa något mer, att ja, det var något av ett köpstopp, men det var faktiskt mamma som köpte den åt mig, å då är det en annan femma.



Den är tjusig bara som den är eller med ett skärp till. Tyvärr had jag bara gråa strumpbyxor med mig hem men vinröda eller plommon skulle vara snyggt till klänningen. Kanske att jag skulle häva köpstoppet för ett par strumpbyxor och sedan ge mig?

En liten uppdatering

Har precis blivit friserad. De torra slitna hårtopparna är borta och kvar är bara tjusiga strån =) Senare idag ska även färgen förbättras lite men innan de så står ett besök hos optikern på listan och såklart en fika. Jag ska även åka upp på mässan (söderhamnsmässan) och kika lite.

Igår när jag anlände med tåg så hämtade mamma upp mig, vi åkte ut en sväng på lindex där jag vart en klänning rikare å sedan var det till att skynda sig hem för släkten skulle komma och hälsa på. Det var en riktigt trevlig kväll, det var skönt å se att alla mådde bra.

Nu ska jag klä på mig något mer passande kläder än pyamas och dra mig neråt staden.

En stressig kväll men nu blir det mys

Har kommit hem från jobbet nu, det vart lite stressigt på slutet, en ny pat. från akuten, smärtutbrott, fontänkräkningar och oroliga patienter. Skönt att vara hemma säger jag. Snart kommer Mr E och då har vi planer på Grease och popcorn. Å så underbart det ska bli att krypa upp i hans famn nu. Nu hoppas jag in i duschen så jag blir lite fräsh.

Imorgon så åker jag hem till mamma och pappa, Mohawk följer med så det blir djurvagnen den här gången igen. Planerar att ha min godisdag imorgon - det är grejjer det =)

Du ger mig leendet tillbaka

Du inspirerar mig till att inte känna smärta, att inte känna trötthet. Du ger mig något, som ger mig liv.

Jag saknar ord

Fri

I ögonblick med dig tycks jag finna mig själv kroppslös.

Roliga saker -tjyvlyssnat

5 årig pojke på stranden upptäcker charmen en tuttar:
Får jag ta på dina tuttar?
Nej de får du inte
Får jag se på dem då?
Nej, då får du titta på din mammas
-Nej de är så hängiga

4 årig pojke på bussen förbi en kyrkogård:
Mamma, ska alla dö?
Ja, alla kommer dö någon gång
Blir man en ängel då?
Ja det är vad jag hoppas i alla fall
Men änglar är ju för tjejer , jag vill blir heeman

Pojke ca 4 år i en lindex underklädsaffär:

wow, titta bruden mamma
-sagt om skyltdockan.

Åå Arg, Åå Ont... Pust, svettigt. . .

Skulle man precis sätta sig och titta på webbföreläsningen, och vad händer? Jo, min kära  katt lyckas ha ner både en syltburk och en jättefin glasburk med vintage ettikett. -Kras, det gick i tusen bitar. Glassplitter överallt!
Den naturliga reaktionen är ju då förståss ilska och man skyndar sig upp för att ta bort honom från glassplittret, -å vad händer då? Jo jag kliver på en liten liten glasbit. Aotch. Så ist för plugg vart det sopning, damsugning, glovtorkning och urpillning av glasbitar.

Räcker det inte med att jag klämt bajs ur stomipåsar idag (jo, jag har faktiskt gjort det)? Måste ja göra illa mig också?




Uppdatering

Åå vad jag känner mig duktig idag. Först har jag jobbat, den här gången inte på min vanliga avdelning utan på en annan. Jag känner inte en person på den avdelningen men det gick jättebra ändå. Känns väldigt bra faktiskt. Sen var jag på ett studiebesök, jag kom även ihåg att ringa till Enköpings lasarett för att boka en tid till magnetröntgenundersökning och nu ska jag hoppa in i duschen. Sen blir det en webbföreläsning och senare ikväll blir det som sagt middag hos Mr Es mamma.

Ja just de ja, ska även kolla på tågbiljetter, -åker nämligen hem till mamma och pappa i helgen och hälsar på =)

Sa någon tidigt?

Jomenvisst. Har vart uppe en halvtimme nu. Ska snart sticka till jobbet. Varför visas det bara trav på tv vid den här tiden? Det är lite tråkigt å se på medan man äter frukost. Senare idag har jag även ett studiebesök på dialysavdelningen, lite plugg och middag hemma hos Mr E´s mamma att hinna med.
Jag gillar inte den här tiden på dygnet.

En House- och våffelkväll

Är just hemkommen från Sandra. Ikväll var det House och det är vi trogna följeslagare av; jag, Malin och Sandra. Vi hade en liten våffelkväll ikväll dessutom. Sandra hade gjort en supergo linssoppa med potatis och morötter i som hon bjöd på och till efterrätt hade Malin fixat våffelsmet som vi gräddade. Jag bidrog med blåbärssylt ; )
Nu ska jag krypa till sängs. Det vart inte så mycket sova inatt.


Test: Dagkrämer

Jag tänkte att jag skulle testa dagkrämer för ansiktet. Det är ganska kul med sådana recensioner och tester så jag tänkte att jag skulle prova på att göra ett själv. Detta är min personliga åsikt  och andra kan naturligtvis tycka olika. Min hud som jag då testar på är normal, lite åt det torrare hållet under de kallare årstiderna och lite fetare kring t-zonen under sommaren. Sällan finnar men med lite eksem.

Jag tänkte att jag skulle jämföra prisklasserna; budget med lyx, i det här fallet innebär det ACO och Clinique


Ingen bild
ACO dagkräm 60 ml , pris 66 kr

Oparfymerad, allergitestad, rekomenderas för normal - blandhy. Känns något fet när man trycker ut den på fingrarna men skön på huden. Sjunker förvånansvärt snabbt in snabbt och huden känns behagligt återfuktad.

Betyg 4 av 5




Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion, 125 ml, pris ca 460 kr

Oparfymerad, allergitestad. Rekomenderas för torr - blandhy (för lite fetare hy rekomenderas gelen).  Känns skön och återfuktande. Torrhetslinjer kring ögonen försvinner. Sjunker även denna in snabbt och huden känns skön efteråt. Väldigt dryg.

Betyg 3,5 av 5(priset drar ner en halv plupp)



Slutsatts: ACOs dagcreme som jag lite skeptiskt köpte visade sig faktiskt vara ett riktigt fynd. Clinique har en nackdel och det är priset. Men skulle man köpa en mindre förpackning (och därav mindre pris) tillkommer ytterligare en nackdel då pumpen försvinner. Då är det bara en glasflaska och det kan bli lite ohygienisk när produkten räcker så länge.

Tight tisdag

Åhejåhå var tvungen å kliva upp en timme tidigare idag då jag hade ett paket å posta, dessutom var de slut på frukost.
Idag är det fullt på schemat igen;            
                                                 -Lektioner (enteral nutrition och sjukhustkost)
         -Middag ute med Mr E
                      -Franska (börjat med verb nu)
                     -Lyxig kvällsfika hos Sandra



Känner mig duktig som kommit ihåg att gjort matlåda, dessutom har jag kommit ihåg att tryckt ut föreläsningsmtrl också, något jag är duktig på att glömma. Jag borde göra en skylt och sätta på insidan av dörren "glöm ej matlåda å föreläsningsmtrl". En annan sak jag är mycket duktig på är att lämna nycklarna i låset. Min granne brukar knacka på och påminna mig, tsss. Brukar du glömma saker?

Nu ska jag avnjuta en kopp kaffe innan jag cyklar iväg i regnrusket.

Veckolyx

Nu gör jag något lite busigt. Jag slängde precis in ett paket popcorn i micron å sedan hällde jag upp ett glas rött vin. Har precis gjort klart det där skolarbetet å så satte Idol igång och eftersom jag hade vin kvar sedan igår så passade jag på. Det känns lyxigt. Vart extra glad då jag såg att det trillade in lite extra pengar den här månaden, oväntat men sådana slantar är de bästa.
Nu börjar idol, dags å njuta av en ledig kväll =)


Det händer inte så mycket idag

Det händer inte så mycket spännande idag, jag har snart gjort klart reumatikerfrågorna, bara en kvar nu. Tar just nu en matpaus. Ska försöka hinna med en powerwalk också. Har börjat fundera ut en träningsschema, jag måste ju börja träna nu. Främst smidighet för att hålla mig rörlig, men även styrka. Ska prova på ett Pilatespass den här veckan om jag finner tid till det. Dagliga prominader är också ytterligare en sak som främjar både det ena och det andra.

Pilates     

Måndag morgon

Upp tidigt idag (tidigt för mig iaf) 08.15. Efter frukost skyndad jag iväg till skolan medan Mr E hade lyxen att somna om. De fingde från jobbet idag, fick 2 turer den här veckan och det är min plånbok överlycklig över ; )
Man har en del bollar i luften nu; sjuksköterskestudier, franskastudier och extrajobb

Nu ska jag snart sätta mig ner och göra reumatiker frågorna, -känns som om jag har en liten inblick i detta ämne, en fördel med allt iaf =)

En höstnatt i september

Med sömn i mina ögon kommer natten i famn.
Ett varmt bröst att krypa upp i, en varm kind att kyssa.
En djup suck av välbehag sen sluter jag ögonen.


Seg start på dagen, måste komma igång nu...

Åå gud, jag är så trött, vaknade för en halvtimme sedan (11.15) bland det bästa som finns är ju att sova. Hur som helst har jag en hel del att göra klart..
                    - infektionsfrågor
- städa
 - tvätta

Motivation behövs nog och därför utfärdar jag en belöning till mig själv, siktar på varma smörgåsar och ev. lite vin ikväll när Mr E kommer hem.

En värme i mitt liv

Tanken utav dig är lätt att ta fram. . .
Det växer i hjärtat, det spänner i bröstkorgen.
Känslan värmer som en eld i själen, den smeker från insidan och kittlar min hud.
Expanderar mitt sinne så som lycka gör.
Som lätta smekningar utöver min kropp och som längtans hetta,
som förväntningarnas lust
Som ett skratt och som solens strålar.
Du värmer mig på många sätt.





En karamell jag får suga på länge...

Nu blir nog dock inge mer inköp förens senare under hösten... Man är ju student menar jag. . .

image24

Är mycket nöjd må jag säga, både höstskorna, mössan och koftan avklarad.

Vacker dag å lördagsfika

Kom precis hem från en underbar lördagsfika med Sandra. Det vart en stor salami och brieé baugette och en hallon/banan/svartvinbärs-smothiegh´s. När vi var mätta, nöjda och belåtna tog vi en liten tur i affärerna också. Det vart både stövlar, blus, mössa, bh och en liten söt burk för min del. Mr E seglar hem sin brors båt från stockholm idag så jag fantiserar om sjömän (sjöman) just nu ; )

Sommarminnen

Nu när hösten har sänkt sig över oss tänkte jag lägga in ett par kollage över min sommar. Mysigt att tänka tillbaka på medan man tänder alla ljusen å kryper upp i soffan...

image22
image23

Fredag igen

Vi vaknade upp imorse vid 10, detta är varken min eller Mr E´s favorit tid, något senare är det som föredras, förslagsvis kring 13, de är lagom det. Men klockan ringde å båda hade saker som skulle göras. Solen sken in genom persiennen och till min förvåning var det ganska varmt idag. Vid halv ett mötte jag upp Theres på lunch och en shoppingrunda. Det vart en fin kofta från VILA =). Ikväll ska jag på film/tjejkväll hos Hanna, de ska bli trevligt. Cry-Baby med Jonny Depp är vad som står på menyn.




Kvällsmys

image21


Kvällsmys i soffan med Mr E =)

Åtminstånde ett arbete klart nu

Mötet med sjukgymnasten igår hade jag kunnat vart utan, det hon sa, det hade jag ju redan kommit fram till själv, inte mycket hjälp där alltså. Däremot var promenaden med sandra mycket trevlig =).
Jag och Mr E åt ute igår som planerat sedan hyrde vi en film, den nya som Mel Gibson regiserat. Mycket otäck och väldigt rå men den var fint gjort förutom ett visst klipp innehavandes en panter aka puppet.

Har precis gjort klart ett arbtet (så skönt) ska klämma ner lite köttfärsås och spagetti nu innan det blir dags för fransklektionen. Får inte glömma Heroes ikväll, tror Mr E gör mig sällskap. Den är ju så bra serien =)




Underbara årstid

image20

Skynda, Skynda

Idag blir en dag med en hel del innehåll: ska träffa sjukgymnasten  (nu snart...)
                                                                                            ska möta upp med Sandra på en prominad
                                                                                            Käka ute på orvars me Mr E

Ska dessutom försöka få lite plugg gjort, får jag klart ett arbete idag skulle det kännas himmla bra.


När ångesten får ta plats

Dess svarta krökta klor vränger omkring på insidan, griper tag, borrar sig in i vävnaden, river längs med insidan av bröstet. Det smärtar att andas, när andetagen kommer sjunker klorna längre in.
Den vänder sig om, skrattande, griper tag i magsäcken och vrider om allt den kan.
Hånandes ler den medans den klättrar upp längs med insidan på halsen, klämmer åt och lägger sig på tvären.
Det brinner på insidan av kroppen, sinnet vacklar och luften sinar.