Skön känsla

Tjoho, äntligen fredag !
Ikväll blir det middag hos Mr E´s mamma och sedan ska vi bowla på bowlaget. Efter en hel vecka utan godis (eller iaf fem dagar) så ska jag unna mig ett (eller två) glas vin under bowlingen.

I helgen ska jag jobba både lördag och söndag på kirurgen, de ska bli kul även om de känns lite nervöst eftersom det var så länge sedan jag var där nu. Men pengar pengar pengar -jobbet är välbehövligt kan jag säga... Ska dock försöka hinna med lite lördagsfika innan jobbet börjar då på lördag...

Nej, nu är det dags för praktiken, dags att klä på sig och göra sig iordning. Har föresten tatt en del fina vårbilder nu i veckan -lägger upp några sen när jag kommer hem. Hejåhå va jag trivs på praktiken!

Skön förmiddag

Å vilket vackert väder det är idag : ) arbetsdagen var jätteskoj, jag har både tatt suturer, agraffer och haft egen patient, men inte nog med det, jag fick sluta tidigare också - 3 timmar tidigare : )
Jag passade på att svänga in på willys och storhandla lite, ni vet sådana varor man handlar ett par ggr om året; makaroner, ris, gryner, bakpulver, kryddor etc.

Jag känner mig helt slut idag, dock så blir det inte nå lugn och ro för det, ska äntligen på den där träffen som blivit uppskjuten nu vecka efter vecka pga sjukdom. Jag känner att jag inte direkt haft tid att förbereda mig så det kommer säkert att bli tufft, har ingen aning om hur det kommer kännas efteråt.

Det händer inte så mycket

Idag var det lite bättre med huvudvärken, annars har det vart jättekul på praktiken, nyföddhetsbesök (så söta bebisar) och en massa annat bl a suturborttagning. Har också planerat in mina studiebesök; mödravårdscentralen (barnmorskor), diabetssköterska, labb och flyktingmottagning, ev kanske något mer.

Kvällen är planerad så att jag ska mysa lite hos Mr E, egentligen skulle vi ha spelkväll -med premiär för nya dansspelet men så hade de inte fått hem dansspelet i butiken :( men det gör egentligen inte, det ska bli skönt att slappa lite.

Annars har det inte hänt så mycket idag, nu ska jag hoppa i duschen å sen bär de av.

Huvudvärk, lasagne och bröstsmärta

Andra dagen gick precis lika bra som den första : ) har dock haft huvudvärk hela dagen som även strålar ner i käken, de va lite jobbigt ,men det gick ju de med. När jag kom hem orkade jag dock inte åka på dansträningen, jag vart helt slut helt plötsligt -förmodligen spänningen som släppte. Jag och Mr E tog det lugnt och lagade lasagne och myste istället. Nu sitter jag och donar samtidigt som jag försöker hitta ett bra område (medicinskt eller omvårdnadsmässigt med anknytning primärvård/distriksköterskor) att skriva ett arbete om -som jag sen även ska hålla ett föredrag om på praktikplatsen. -Inte så lätt kan jag säga eftersom jag i princip kan skriva om vad som helst, men vad? Jag hittar vare sig vinkel eller begränsning, -förslag någon?

Föresten läste jag idag om den där "bröstsmärtan" som många unga känner, ni vet den där som sticker till som ett knivhugg och som verkar göra ondare när man tar andetag. Ni som vet vad jag menar vet att det gör förbaskat ont. Iaf så blir det så när nerver som går längs revbenen tillfälligt kommer ikläm -helt ofarligt med andra ord.


Ingen tjocktröja idag inte

Idag på schemat:
-praktik
-middag med Mr E
-dansträning
-House

Andra praktikdagen, matlåda är gjord även till idag och det mesta är nerpackat. Nu ska jag bara leta upp någon t-shirt som är lite roligare. Man har nämligen privat tröja på sig och sedan en sådan där jacka/shorta över. Jag visste inte riktigt det igår så jag hade på mig en tjocktröja (!) men idag ska jag inte göra de misstaget. Även ett lås ska jag komma ihåg att ta med.
Nu bär det av till sävja.
Hur ser er dag ut idag?

Konstiga tankar, random thoughts, mina tankar

Jag hoppas att jag får åldras långsamt, ni vet, inte så mycket rynkor och att jag får behålla vitialiteten länge. Jag tycker det vore rättvist på det viset med tanke på att jag fick mina första gråa hårstrån när jag var 15.

Jag tycker också att jag nu efter år av vithet kan få samma pigment som resten av min familj, det vore väl också rättvist att jag kan få vara riktigt sådär megabrun efter 1 gångs solariesolning.

Undrar varför inte Mohawk åt upp potatisbullarna och baconet när jag var ute, de stod ju bara på första hyllan ovanför diskbänken -olikt honom att inte käka upp saker.

Jag undrar vart jag kommer vara om 5 år? Hoppas jag har barn...


Produktiv kväll

Nu tycker jag att ja ändå vart bra duktig, jag har dels gjort två matlådor men också tvättat : ) Nu ska jag ta en promenad för att klarna tankarna lite. jag ska faktiskt ta å bege mig till Malin tror jag, det var länge sedan. Ska bara ringa och höra först.


Toppen praktik

Första dagen på praktiken gick jättebra. Jag fick ett superbra mottagande, hon hade avsatt tid för både prat och rundvisning och därefter hade vi ett par patienter, dagen var lugn och det var en riktig mjukstart. Hon skulle även hjälpa mig att få studiebesök på olika platser och hon hade till och med avsatt tid då och då senare under veckan där vi kunde ta itu med uppgifter och/eller funderingar m.m.

I det stora hela verkar hela sävja dskmottagning vara toppen, personalen verkar snäll och go -som en liten familj. Det känns toppenbra att vara där och javisst ja, -det löste sig med parkeringsplats också : )
 

Första dagen på praktiken

Allt är klart ! Skorna, matlådan, mapp med VFU-papper. Jag är iordning (förutom kläder, måste klä på mig innan jag far, annars så blir det nog lite tokigt när jag kommer dit). Det ska bli riktigt kul, jag hoppas bara att det finns parkeringsplats till mig, annars blir jag lite ledsen.

Ja, nu ska jag åka iväg, ingen hitt att komma försent första dagen...
Ha en toppendag ni med, uppdatering när jag kommer hem.

Kvällsbestyr och Förberedelser

Är precis hemkommen från dansen, jisses vilken fart det gick i idag och skojj var det : ) detta var absolut ett bra beslut, -att börja dansa.

Imorgon är det första dagen på praktiken, igår åkte jag dit så att jag skulle veta var det låg någonstans och nu ska jag bara trycka ut lite papper till praktien, bedömmningspapper och målsättningspapper etc. Matlådan är också gjord. Känns pirrigt men skojj och inte förens kl 09.00 ska jag vara där -enorm sovmorgon! 

Nu ska jag ta något att mummsa på och sen ska jag försöka komma ner i varv och gosa ner mig i soffan.
Ibland undrar jag om jag är lite hypoman, för just nu känner jag mig så underbart glad.  
  

Jag mår toppen

Jag sitter här och bara myser, bara tar det lugnt. På tv:n går någon dålig film men vem bryr sig. Livet är ju underbart. Jag småpysslar lite, fixar och donar och känner mig så tillfreds med tillvaron. Jag går på moln just nu.

Nu ska jag fortsätta min färd på molnen; igår på stan fick jag nämligen en hel hög med gratisprover från bl a nivea så nu ska jag ägna mig åt lite pampering; ansiktspeeling, ansiktsmask etc. : )
Gratis är gott
, inte sant? Speciellt helgen innan löning/studiebidrag. Även makeupkräm från Helena Rubinstein och lancôme var bland gratisproverna.

image102
Lördagens gratisprover

underbart; lugn och avslappnad

Å vilken underbar helg det här är, jag är så lugn, det var länge sedan jag kände så här. 

image101

Vackert väder, avklarad tenta, och kärlek i varlfri form, det är underbart, håller ni inte med?

Vår i luften

image100


Idag var det så himla fint väder, knäppte en helt del fina vårbilder. Det är vår !!


Klänningen jag talar om

Nå, det här är väl inte så illa för en klänning som för mindre än 24 timmar sedan var täck av rödvin? Hela framsidan var rödlila, men titta nu :)


image99
image97

Inte en enda fläck kvar!

Tidig morgon trotts allt...

Lördagen började rätt tidigt trotts att det vart så sent. Gick över med ett fång tullpaner till Sandra som tack för hjälpen igår. Därefter så åkte jag ner på stan för lördagsfika med tjejerna på GH´s; det vart både en salami och brie baugette och en äppelkaka *mumms*. Nu ska jag åka till sävja fram och tillbaka för att se var det är någonstans som praktikplatsen egentligen ligger.

I städartag mitt i natten

Nu tror ni nog att jag är galen, men jag har precis städat klart badrummet. Så här ligger det till; klänningen hade nämligen fortfarande några fläckar kvar efter de att jag tvättat den, jag la de då i handfatet för blekning men jag vågade inte göra som det stod på förpackningen och lämna över natten. Istället tänkte jag att den kunde få ligga några timmar så jag satte helt enketl igång och städa. Jag har förutom att skura golvet och rensat och sorterat bland smink samt ordnat på hyllorna. Det vart riktigt bra och jag känner mig nöjd med nattens bravader. Som det ser ut på klänningen verkar det som om vissa fläckar fortfarande envist hänger på, det kan tyvärr inte hjälpas. Jag får ge mig nu och låta klänningen "vila" tills imorgon. I värsta fall åker jag då och köper lite klorin och verkligen bleker bort fläckarna (på den vita delen alltså) det tycks nämligen som om den ljusblå/ljusgrå delen nu är nästintill fläckfri. Dock är det ju inte så lätt att se när klänningen är blöt så jag får helt enkelt vänta tills imorgon och se hur läget är. Nu ropar sängen så lockande på mig, dags att knyta sig.
God Natt


I väntan på tvättmaskinen

image96

Ser ni vad det är för något ?
-Jag vet : )


Tentan, dagen, kalas och vinfläckar

Hur tentan gick? Jo, det är faktiskt svårt att veta, men jag hoppas att det gått vägen. Det var inte vad jag skulle kalla "kortsvars frågor" och det var mycket som kom med som jag inte hade pluggat på. Jag svarade dock på alla frågor, och jag kom ihåg en hel del av det jag inte pluggat på från seminarier. Jag brukar alltid "räkna poäng" innan jag lämnar in tentan, för att se ungefär hur jag ligger. Med en sådan uträkning låg jag precis på gränsen, så vi får helt enkelt hålla tummarna lite till. Det känns dock väldigt skönt att den är över.

Mr E bjöd mig på lunch efter tentan å sedan spatserade vi runt i stan och i butiker i ett par timmar. Det underbaraste på dagen var dock när han sa "Du är den bästa flickvännen i hela världen, jag vill köpa en lägenhet med dig i framtiden" Det kändes lite kul måste jag medge - jag tjatar ju hela tiden om sådant. Jag är nämligen en sådan person som kan ta ut glädje i förskott men inte bli besviken om det skulle gå fel. Jag har kommit underfund med att ett sådant synsätt ger mer glädje; om något går vägen = dubbel glädje, om någon skiter sig = glad i varje fall en sväng.

Nu ikväll har jag vart hos Sandra, hon fyllde år i söndags och ikväll hade hon ett litet kalas. Vi åt tårta och drack kaffe, åt choklad och drack vin. Då hände det ödesstigna; Jag spillde rödvin på min nya klänning -SKIT. Dock var sandra snabb med att ta fram "vinfläckborttagningsmedel" visst bleka fläckarna, men de gick inte bort helt, så när jag kom hem nu la jag överdelen i lite blekmedel (överdelen är vit) men underdelen som är ljusblå/ljusgrå vågade jag inte sänka ner. Just nu ligger klänningen i tvättmaskinen och skvamlar runt. Håll tummarna att de har gått bort något. Om inte ska jag fösöka ytterligare med blekmedel och så får jag införskaffa eget fläckborttagningsmedel imorgon och fortsätta fläckbehandlingen. Är det någon som har ytterligare tips?

VinfläcksborttagarenDenna spray
var den som Sandra hade. Den var riktigt bra, sprayar man en gång till så går fläckarna nog bort 119 kr på
www.rajt.se


I´m in heaven



Forever 21 shippar nu till Sverige.

Fredagens todo

Jag är pirrig i magen, det är snart dags för tenan, jag är lite nervös inför hur den kommer att se ut och vilka frågor som kommer med. De saker som jag har tränat på sitter dock nu mer eller mindre (peppar peppar ta i trä). Jag klev upp lite tidigare idag så att jag skulle ha chans att ytterligare repertera, något som det verkar som att jag gjort i sömnen. Jag vaknade någon gång i natt med tankar hur barn utvecklas motoriskt och sådant, hahaha. Iaf så finns det inget mer jag kan göra nu och jag får helt enkelt hoppas att det kommer gå bra och göra mitt bästa.
Mr E skulle bjuda mig på lunch om det gick bra sa han, -så jag hoppas på de. Förövrigt så händer det inte så mycket idag annars. Ikväll ska jag till Sandra på födelsedagskalas, är osäker på om det blir någon tentafest för min del - det är svårt när man bara har några kronor på kontot.

IKEA och kvällsupdate

Sitter och plugger lite "sista minuten". Jag sitter just nu och repeterar det jag tidigare läst, jag har precis gått igenom de gamla tentorna som fanns utlagd för oss, det var ungefär 3-4 frågor som jag inte kunde, resten satt så jag tycker det känns hyffsat ändå. För övrigt så var trippen till IKEA lyckad, för min del vart det inte så mycket, det vart en klädroller och fem galgar -alltihop till det suveräna priset av 18 kronor -precis min budget för tillfället. Mr E å andra hand köpte både förvaring, pynt, köksgeråd och nya gardiner. Jag hjälpte honom att fixa till det lite och jag måste säga att det vart riktigt bra. På IKEA vart jag också utfrågad av en liten kille om jag bodde där -på IKEA alltså, och om jag sov där på natten. Hahaha, syns det så väl att man är ett IKEA freak??

Nu ska jag återgå till studierna, tänkte sitta en timme till ungefär, sedan får det vara nog, det är viktigt att slappna av också.


Hur har eran torsdag  vart?


Dagen före D-dagen

Jag har suttit och pluggat en del idag, både repeterat och lärt in nytt, det känns bra : ) senare idag ska jag sätta mig ner och gå igen sådant som jag prioriterat ner lite, och även repertera ytterligare det jag redan läst.
Men nu ska jag ta en pluggpaus och bege mig till IKEA det blir mest fönstershoppa för min del Mr E å andra sida kanske hittar något, om inte annat blir det en paus i pluggandet och lite inspiration : )

Imorgon är det alltså tentan som gäller...

Vårinspiration

image94

Lyckad dag

Å vad den här dagen har flytit på bra. Var i skolan kl 8, men redan 9 var vi klar så då passade jag på att tentaplugga mellan 9-12 (3 timmar wiii) sedan åkte jag hem till Mr E där vi åt lunch tillsammans. Efter det var det alltså doktorn som gällde. Hon berättade att min serumjärn var uppe i 26 (ska ligga mellan 10-30) och att blodvärdet var 145 (norm 119-145 hos kvinnor) -Detta var i december men det är jättebra! Dock tog vi ett till för att se så det inte har skett några förändringar. Sen pratade vi lite mer och hon klämde, kände och tryckte på ryggen -hon är noga må ni tro. Det slutade i varje fall med att hon skulle konsultera sina kollegor om ryggen och så fick jag träning på recept. Det var lite kul tyckte jag : ) Hon har ordinerat bla styrketräning, - kul tycker jag.

image93

Godmorgon onsdag

Som vanligt så hade jag kunnat sova mycket längre, men jag somnade iaf kring 23 igår, ja, i varje fall före 24. Jag hade en liten smärre förvirring igårkväll då jag fick för mig att det var onsdag. Detta ledde till smått panik då jag isf bara hade en dag kvar att plugga på till tentan -panik- men sen insåg jag att så var inte fallet. Jag har ju faktiskt två dagar. Nu ska jag äta lite frukost innan jag drar iväg till skolan. Senare idag har jag tid hos läkaren, får se hur de går, det kanske blir mer järn ändå?

Dagens Todo:
- skola
- plugg
- doktorn
- mer plugg

Hur ser eran dag ut? Hur som helst, hoppas jag den blir trevlig.


Mumms fillibabba, kvällsmys

image92

Myser framför tv:n med nybakta scones med jordgubbssylt på, underbart.
Sconesen är gjorda på mjöl, smör, fil, salt, hjortronsalt (ger inte den bismaken som bakpulver ger)

En piggelininjektion tack!

Jag sitter och är aldeles yr i huvudet. Jag är verkligen så trött, jag försökte sova en timme när jag kom hem från skolan men Mohawk förde ett sådant liv att jag inte hade en sportslig chans. Jag har i varje fall vart upp till chefen och berättat hur jag hade tänkt mig i sommar. Hon är verklign gullig min chef. Sen så har jag även pratat med kvinnan som ska vara min handledare under praktiken. Hon hade satt sig in i vilka uppgifter jag hade och studiebesök m.m. hon verkade jätte trevlig och tyckte att det skulle bli jättetrevligt att jag skulle vara hos dem. Det kändes bra måse jag säga. Desvärre har jag inte pluggat någonting. Jag är så trött och verkar inte ha ork till något. Ska försöka sätta mig nu med lite pediatrik, ikväll är det alltså lindy hop träning, sen blir det mer plugg. Måste. som belöning får jag helt enkelt se fram emot House.
Citrusfrukter

Det var då det

image91
Gamla enköpingsleden i vintras. Vackert men så underbart att vi går mot vår...

Inte så mycket händlese idag inte

Gissa om jag är trött. Det vart inte många timmar sömn inatt och nu ska jag alltså piggna till för en dag i skolan. Jag suckar ganska rejält här framför datorn. Vad jag skulle vilja ligga kvar i sängen.
men jag är ialla fall vaken nu, frukost har jag också klämt i mig.

Dagens todo
- Tentaplugg
- lämna in förslag på schema inför sommaren
- ringa praktikplatsen
- dancingpractice 18.00
- Mer tentaplugg

Det händer inte så mycket vad det gäller variation men jag hoppas det ska hända en del i mitt vetande -att jag lär mig lite mera. Nu ska jag undersöka lite närmre vad som skas ha på sig idag. . .

Den här
tävlingen hittade jag föresten nu, den vill jag vara med i då man kan vinna en biljett till en modemiddag där bara goodie-bagen går för 10.000 kr... My God!! Tänk vad det skulle kännas lyxigt för mig, speciellt nu med den ringa summan av 30 kr på kontot... Som motivering att vinna skulle vara; Ja, jag har ingen motivering som egentligen är bättre än någon annans,  mer än att det verkligen skulle förgylla min vardag på mer än ett sett.

Läsililäs, läslus lusläs.

Puh! Jag hittade äntligen en parkering på den billiga parkeringsplatsen *lycka*.

Nu sitter jag och pluggar gynekologi/obstetrik men det är inte det enklaste. Jag tycker det här är så intressant och jag vill ägna mer tid åt det, men det går inte eftersom jag också har tenta i pediatrik vilket jag missade en hel veckas lektioner av *eeeh* så på det avsnittet har jag väldans mycket att läsa in. Just nu känns det som om allt jag läser bara flyger runt i en salig röra i huvudet, jag får ingen ordning alls. Jag kan en del inom obstetriken, men långt ifrån allt. Imorgon börjar jag tidigt men jag måste nog ändå sitta en timme till. Planen är att försöka läsa igenom två föreläsningshäften till och sedan läsa lite i boken. Jag får nog ägna en del av morgondagen också åt detta.

Tentaångest X 1000

Hemma igen : )

Nu är jag tillbaka i uppsala igen, resan hem gick bra, även om det var lite jobbigt att köra i mörker -det vart så ändå. Hamnade dock framför en bilist som inte kunde blända av, utan körde med helljuset på bakom mig hela tiden, så jobbigt! Som tur var kom björklingeinfarten från E4:an så jag svängde in där.
Har dock hunnit med väldigt mycket idag; lunch med mamma och lillasyrran, en liten tur till lindex, besökt mormor, hudvårdsterapeuten, fika med farmor och resten av familjen och sedan bar det iväg hem igen.

Tyvärr nu när jag kom hem visade det sig att inga av de billiga parkeringsplatserna fanns kvar : ( och jag fick ta en av de dyrare. Ska dock ner igen vid 22 för då går ändå den biljetten jag löste, ut. Ska försöka hitta en billigare då. Skillnaden är ungefär 60 kr/dygn -huge!!

Fick en ny tröja av mamma idag
-som försenad alla hjärtans dag present sa hon : ) en jättetjusig grå med ballongärm från lindex. Pluggat har jag också hunnit med idag, på tåget -inte så mycket men iaf. Ska fika lite nu och sedan blir det ytterligare lite plugg, det är ändå inte så mycket bra på tv ikväll (bondtv).

Hur har eran dag vart?

Måndag mitt i månaden

Är redan uppe och har redan hunnit duscha och ätit frukost. Det ska bli riktigt skoj att komma hem, längtar efter dem. Har packat ner plugg i väskan  och det enda som är kvar är att fixa till sig.

Jag drömde en mardröm inatt igen, på något sätt befann jag mig där hemma hos honom och naturligtvis så var sex involverat men så helt plötsligt tog drömmen en vändning och jag sa Nej,  visserligen skyllde jag på att jag mådde dåligt men jag sa Nej. Sedan efter det så började vi bråka i drömmen och så vart det samma stresskänsla som i den tidigare drömmen, då man skyndar att göra något för att hinna smita iväg. Men jag ser en vändning i mina drömmar. Ni anar inte hur mycket det här egentligen betyder. Det är precis som om jag rensas på allt som är som virus i kroppen, tex är vårtan på pekfingret borta : )

Dans, plugg och dags att knyta sig

Är äntligen klar med uppgifterna, verkligen skönt måste jag säga, nu är det bara tentaplugg som jag ska inrikta mig på. Det var skojj på dansen, även om det var nya steg så börjar man ändå känna igen takten och det är kul. På tisdag blir det nog lite dansträning igen skulle jag tro. Biljett hem till mamma och pappa är också fixad och imorgon kl 9 så går tåget. Mamma är ledig så det blir fika och mys, frammåt eftermiddagen -inte alltför sent. Det tar ju ändå omkring två timmar, -blir det till att åka hem till uppsala igen -i mormors bil.


Garderobsstädning

image89


Det är vår i luften : )  Jag vill ha fräsht överallt. Jag får alltid en sådan lust att flytta den här tiden på året, Desvärre får jag nog nöja mig med storstädningen jag gjorde i garderoben. Men både snyggt och bra vart det iaf. : ) Medan jag har legat i med både städning och plugg har den här lilla killen legat och jäst.

image90

Brusten magsäck? När fantasin skenar iväg...

Jag vaknade första gången 05.32, det var jätteläskigt, jag vaknade nämligen av att det kändes som om något brast i magen, förutom att det var en obehaglig känsla så gjorde det ju ont också. Det känns fortfarande i magen men inte lika farligt. Jag låg ända tills efter 7 någon gång innan jag vågade somna igen. Jisses vad jag palperade (tryckte på) magen, jag låg och rabbla hela anatomin för mig själv -vad det kunde vara, hahaha. Kom fram till att det kunde vara något med magsäcken, eventuellt tjocktarmen eller mjälten. Det gjorde liksom ont under vänster revbensbåge, under bröstbenet fast till vänster. Efter den där känslan som att det brast så ilade det en lång tid.
Man blir lite hypokondrisk när man läser medicin och sjukdomar men trött ändå som jag var så kollade jag puls ett par gånger -den var stabil, så då somnade jag om, hahaha.


Nu ska jag sätta mig ner och fila på en skoluppgift innan jag går ner och handlar frukost (jag hade glömt att det inte fanns något här hemma) Ska även boka en tågbiljett hem till Mamma och Pappa, blir nämligen med bil de kommande veckorna (på grund av min praktikplacering) så jag ska hem och hämta en bil och passa på att umgås lite med dem.


På tv just nu

Sitter och tittar på "Se upp för dårarna" jag tycker den är så där lagomt härlig men slutet är så bra. Jag gillar pappan bäst : )




I filmpauserna springer jag fram och tillbaka till tvättstugan, 4 maskiner tvätt har jag hunnit med. Kanske ingen vidare lördagskväll, men jag är så himla stressad med allt skolarbete och det känns så mycket lättare när det i alla fall är lite ordning och reda i lägenheten (rummet). Ska försöka (trotts att det är så sent) att plugga lite. Imorgon är det samma visa som gäller -fast dansen på kvällen är en bra morot : ) . Hoppas det blir fint väder imorgon, jag känner för en härlig solskenspromenad.


Bullbak

112146-87

Överaktiv och Gummiankspelet

Bullarna vart supergoda och nu efter x antal bullar och x antal koppar espresso kan jag nu meddela att en lätt bris av överaktivitet finnes. Vi sitter och lördagsslöar framför tv spelandes "gummianka" det är ett spel med typ wiifunktion på ps3, spelet känner av dosans läge och så ska man styra på det viset, ni vet "nintendosyndromet" (när man hjälpstyr med armarna) -det är toppen att ha nu. Så småningom ska vi väl ta oss ner på stan.

Senare idag blir det tentaplugg och att planera hur jag ska jobba i sommar (chefen vill ha mina planer nästa vecka) Jag hade tänkt mig 4 veckor totalt; 2 veckor mellan LillaS student och midsommar och sedan 2 vecokr efter det, hoppas det går bra. När jag kommer hem ska jag också lägga upp lite bilder på mitt bullbak. : )

Ingen kavel, inga pengar

Det visade sig att Mr E inte hade någon kavel, men det löste jag snabbt genom att helt enkelt ta de enorma kaffemuggarna till hjälp : )

Jag är dock lite ledsen nu trotts soon to bee eating bullar. Det visade sig att  jag använde mina  sista pengar på bullingredienser. . . Jag hade totalt räknat fel och tänkte inte på att jag betalat dansavgiften så nu har jag 58 kronor kvar fram till den 25. This sucks. Jag antar att jag blir tvungen till att låna från mig själv. 

Jag måste försöka jobba nästa helg, det blir ju i princip inget jobbat alls senare under vårterminen eftersom vi har så mycket praktik (svårt å jobba extra om man redan jobbar...) Mr E och jag planerar en liten tripp till Prag och det vore ju bra om jag hade lite pengar då. Uscha, jag gillar inte när man är fattig.

Nu har jag precis stoppat in första plåten bullar, så snart blir det njutelse : )

För övrigt skiner solen starkt här i uppsala och snön ligger faktiskt kvar än sen igår. Det kom ca 5 cm under en timme igår.  Så det knarrade härligt om fötterna när jag gick ner för en fika igår på stan. Vi fikade på linnés och igår helt plötsligt kunde de både göra smörgåsar och så fick jag extra marsmallows -snacka om olika arbetspolicy de olika anställda har där. Men gott var det iaf.

Bullfrukost

Jag sitter här hos Mr E och väntar på att degen ska jäsa klart, jo ni läste faktiskt rätt; deg.  Jag är något mer morgonpigg än MrE , i varje fall idag, så jag fick ett ryck och tyckte att kanelbullar -det vore nog något. Jag sprang iväg till affären lite tidigare imorse och köpte det som inte fanns hemma samt espressokaffe så snart (en 40 min ungefär) då är bullarna klara, då ska jag väcka honom och bjuda på bullfrukost. 

dansukk_kanelbullar_222.jpg

 

Vad ska ni göra idag?


Snöoväder

Värsta snöovädret bröt pecis ut här i U-sala. Ingen promenad för min del nu inte.

Tanke om budgetmode och några av dess varuhus

Jag har ett bra tag nu vart väldigt förtjust i lindex. Jag har tyckt att kedjan snappat upp trender bra och jag har många gånger känt som om jag hittat små guldklimpar. Jag har helt enkelt tyckt att affären passat mig väldigt bra, de har under det senaste året framförallt haft många saker i min stil; jeans med hög midja, fina blusar, söta klänningar lätt inspirerade från 20-talet, söta koftor och andra trevliga kläder till ett bra pris.

Men nu på slutet har jag börjat ändra uppfattning om lindex lite grann
, det står kvar vad jag tycker om kläderna åså men jag måste erkänna, det har fått en mycket sämre kvalité på sina kläder. Åtta av tio plagg (ungefär) som jag köpt under hösten har efter ett litet tag gått sönder på ett eller annat sätt; fållar har gårr upp och hål har uppstått i sömmar etc. Och det är av helt vanlig användning och tvättning. Självklart har jag fått reklamera dessa varor och fått tillbaka de pengar jag lagt ut, men det är fortfarande tråkigt. Men kanske är det bara jag som haft otur?

Hur som helst så har jag nu återupptäckt HM. Jag slutade handla där så mycket då jag tyckte att de helt enkelt bara hade skräp, någon gång då och då kunde man hitta ett trevligt plagg men för övrigt tyckte jag att jag saknade en hel del från det modet som syntes i media och andra ställen. De hade halkat lite efter helt enkelt. Deras priser är ju likvärdigt som ovansående kedjas men jag tyckte helt enkelt att HM´s kvalité var dålig. Nu så är det inte alls så mycket som skiljer längre och faktum är att HM har riktigt mycket nu som faller mig i smaken; söta klänningar och kjolar, en del fina blusar, men framför allt; -har ni sett så mycket skor de har kommit med på slutet? Har hittat så söta tygskor med peep-toe (i alla möjliga färger) för bara 98:- Det blir nog flera stycken för mig. Även en hel del söta högklackade och faktiskt -tygskor -ni vet i sådan sneakers modell (något jag sällan sällan använder mig av).
Jag vet tyvärr inte hur kvalitén är på dessa men för dte priset är det värt att prova tycker jag. Även sjalar och väskor har jag hittat en del.

               Ett litet skifte i smaken


Så underbart perfekt

Jag måste säga att gårdagens kväll var helt perfekt. På grund av min outfit (klänning och knästrumpor + högklackat) tog jag bussen in till stan igår, vi hade bestämt träff på sedvanliga stället på stora torget men vem möter inte upp mig vid bussen -Mr E såklart. Inte nog med det, han har även något i handen till mig, en vacker bag innehållandes - choklad. Han hade vart och köpt sådan finchoklad till mig *mumms* för det finns ju inget bättre att stoppa i min nästan. Sedan vandrade vi till Texas longhorn här i Uppsala. Maten var så underbart god så det fanns inte, jag åt lammfilé med vitlökssmör och bakad potatis till det delade vi även på en flaska rött och som efterrätt smakade jag på några av chokladbitarna. Det var himlen må ni tro. Efter middagen väntade bion så vi knallade vidare. Vi hade verkligen så trevligt. Imorse gjorde vi frukost dansandes medan vi lyssnade på skatelites. Jag måste säga att det var ren lycka som flödade i mig då.


Underbar dag

En ny klänning och ett par nya skor vart det, å inte ett öre fattigare är jag : ) wiiho. Presentkortet jag hade på HM var visst på 300 -tack morbror <3 och sedan så fick jag lämna tillbaka klänningen på lindex. Hihi, -lycka-
Annars har dagen knatat på bra, kom lite för sent till skolan men det gjorde nog inget, vi vart klar lite tidigare än vi först trott (därav klänningen och skorna) nu har precis stigit ut ur duschen och ska straxt fixa till mig lite. Ikväll blir det middag ute och sedan bio. Hade tänkt mig lockigt hår, sånt gillar jag

Det är inte bara alla hjärtans dag idag, det är också Min och Mr E´s 1 års dag (på ett ungefär) :)

Sista rycket innan middag

Å nu börjar ja bli trött igen, jag har pluggat en hel del nu men har två stora frågor kvar. Två som jag inte riktigt förstår eller kan hitta svar på. Jag var ju sjuk förra veckan så det kan ha med det att göra. Jag ska sätta mig ner och läsa igenom ett kap i boken "pediatrisk vård och specifik omvårdnad" kan hända att jag får svar på i varje fall en av frågorna då. Kl 19. hade jag bestämt med Mr E vilket betyder att jag inte helt hinner klart ändå : ( deadlinen är imorgon så arbetet får helt enkelt hänga med hem till honom.

För övrigt så kändes det bra underbart idag när solen sken, ett flyktigt ögonblick kring 12 där någon gång tyckte jag mig även känna doften av vår. Kanske var det bara inbillning men isf så var de något ja vill fortsätta med. Man får lite vårkänslor liksom : )

Imorgon efter skolan tänker jag unna mig lite shopping, jag har presentkort både på lindex och HM, eventuellt får jag även en liten extra slant på lindex för jag tänker försöka returera en klänning som jag köpte i höstas, den har nämligen gått sönder -på åtta ställen. Den är inte överdrivet använd eller tvättad och den är i rätt storlek samt så sitter hålen i sömmar så jag håller bestämt fast vid fabrikationsfel. Hur som helst så har jag även presentkort på skopunkten. Ja, har jag tur så kanske jag får ihop en hel allahjärtans dag outfit. Om jag hinner alltså. . .
För övrigt är jag riktigt sugen på både underkläder, jeans och en blus från ginatricot, shoppingspree - give me..

Onsdag var det ja...

Är precis hemkommen från skolan, det var rätt okej, inga direkt superintressanta lektioner men det funka. Var dock tvungen att äta en del riesenkolor och en hel del kaffe. Nu är det lite mellanmål som gäller framför dawsons creek. Efter det blir det plugg, plugg, plugg och senare ikväll ska jag hem till Mr E ,vi ska laga lite mat tillsammans.


Tisdags uppdatering

Oj så sent jag bloggar idag (för att vara första inlägget alltså) Dagen började riktigt tidigt imorse, för jag gick faktiskt på första lektionen : ) Jag tog som tur var med mig en termos kaffe, men trotts att halva var urdrucken innan 11.30 så slöt jag mina ögon 11.40 . Elins axel var så skönt och föreläsaren så sövande. 12.00 knackade Cissi mig på axeln "vi har slutat nu" Va?? Ojjsan, där somnade jag alltså igen... Resten av dagen flöt på sömnfritt. Jag hade trott att jag skulle lunchat med Mr E idag, men det vart inte så, jag han dock pussa lite grann på honom när vi for iväg på LindyHop träning : D

Nu under kvällen har Malin vart här, det kändes skönt tyckte ja, de va länge sen å vi har liksom gått om varandra kan ma säga. Jag trodde en sak och hon trodde en annan på grund av att jag känt en tredje. Men ikväll var hon min och vi myste framför House (såklart) med nybakta scones och the.

Idag är en grattis dag då min lillesyrra klarade uppkörningen och alltså fått körkort -grattis grattis och på samma dag och samma tid hade Mr E uppskrivningen vilken ha klarade galant -grattis älskling.

Måndagsseg eller seg måndag -bara att välja

Idag har vart en riktigt trög,seg å blajsig dag. Den började redan imorse när de ringde och ställde in ett viktigt möte på grund av sjukdom -jag hade verkligen verkligen behövt träffa dem idag. Sedan somnade jag om, åt frukost tillsammans med Mr E och så somnade vi om igen -vaknade tre. . . Efter det har jag försökt att sitta med lite skoluppgifter men jag är allt annat än motiverad.

Ska jag vara ärlig så har jag fler än en gång känt att en pluggpaus vore fint. Jag har så mycket som snurrar i mitt privatliv, så mycket som tar energi och som jag har svårt att hantera. Många tror att jag drar mig undan och det är många gånger sant men det är inte för att jag vill vara själv utan för att jag inte orkar något. Jag orkar inte ringa hit och dit och höra om man ska hitta på något. Det innebär förståss inte att jag inte tycker om mina vänner och inte vill vara med dem -självklart vill jag de. Det innebär bara att det hos mig inte finns energi till något initiativ. Dock skulle en pluggpaus enbart innebära att jag hade mer tid att grubbla och det är nog inte så bra heller så jag fortsätter.

Jag längtar så efter sommar och sommarlov, att inte behöva tänka på plugg och måsten, att bara vara, förhoppningsvis resa en hel del och bara njuta. Imorgon är det dock skola igen, känns overkligt och konstigt efter att vart sjuk så här länge.


Kärlek



Jag är så förälskad

Lindy Hop

Hemkommen från Lindy Hopén, det var jätteskojj och redan efter första gången så har man lärt sig ett par steg. Vi fick en hel del information också och på tisdagar är man välkommen på extra träning då en instruktör är närvarande så att man kan få extra tips. Det var fler par som var där än jag trodde, vi var närmare 20 -25 par skulle jag tro. Det var riktigt skoj i varje fall.

Pappsen kom hem från London ikväll, han hade lämnat en liten present till mig, wiii, en body lotion från Harrods.
Nu ska jag och Mr E lägga oss och mysa lite.



Dagens todo och gårdagens did

Somnade rätt så sent igår, och vaknade dessvärre efter det. Hade glömt bort att jag inte hade någon frukost hemma så just nu bakas scones, men det är ifs bland det bästa jag vet. Scones med smör och honung, alt. philladelphia och sylt, det räknas allt som en bra start på dagen.
Denna dag ska fram till 17 tillägnas plugg, det låter lite tråkigt och jag erkänner att lite tråkigt är det, men med tanke på att jag inte fått tag i frågorna till utgångspunkten än så gäller det att jag gör klart det andra så snabbt som möjligt -så att när jag väl får de andra frågorna, bara har de att jobba med.

halv sex är det middag hos Mr E´s mamma igen och direkt efter det så är det dans; Lindy Hop. Nu hoppas jag bara att Mr E inte är alltför sjuk, han lät nämligen väldigt hostig igår -attsikens, för det är ju jag som smittat honom,

Gårdagen var jättetrevlig. Vi samlades på New India för att käka, *wonderful* efter mycket mat och skratt drog vi vidare till stadsteatern för att se Filippa Bark och Döden. Jag hade trott att det skulle vara en pjäs som bara var rolig, men det var fel, i början var den skojj och publiken skrattade glatt -det var fullsatt. Men sedan tod den en alvarligare vändning så den gick in på områden som mobbing, ensamhet och utsatthet.  Jag tror ingen gick därifrån oberörd och hon fick stående ovationer. Det var en väldigt speciell känsla som spred sig när de flesta ställde sig upp och applåderade.

Som i en snöstorm i en glaskupa


Att inte kunna förklara, att drivas bort av sina spöken, att återigen bli slav kring vad som nu är stoft. Oförmögen att förklara, ord som bränner likt syra i halsen, som fastnar på läppar, bänner, sticker och skär. En ovilja av skam, en ovilja av tyngd. Ord som gör blåsor på tunga och sår på läppar, meningar för tunga att tänka. Minnen onda att minnas och drömmar hemska att förnimmas. Ett arbete så tungt att axla, så svårt att dela. Ord som verkar genomskinliga för alla än för mig, ord som verkar ingetdera och som förklarar ingetmera. Att inte kunna förmedla den smärta som finns, att agera för att glömma när jag ändå minns. En ensamhet när själen fryser, den ensamhet som blir när en oförmåga att göra sig förstådd lyser.




Att vandra själv

Som ett ensamt blommblad seglandes på vattnet
ifrånryckt, isärryckt, aldeles ensam.
väntandes på en hand, någon att landa i.
vattnet böljar, strömmar, kränger och krokar
Du famnar efter något att hålla i, att sakta farten.
Som ett ensamnt blommblad seglandes på vattnet
utsatt, bortglömd, iskastad
längtandes efter en hand, någon att stranda vid.






Spelkvällen

Kvällen vart jättetrevlig, vi var åtta stycken som spelade buzz, guitarhero och så ska det låta. Till detta hade vi marängswiss, kakor, morotsstavar och chips med dipp. En massa skratt och mycket prat, en hel del mumms och stora leenden så kan man säga att kontentan av kvällen var.
Det var väldigt kul att träffa folk igen efter den här influensasvängen. Vi bestämde även att nästa träff vi ska ha blir i slutet av februari (när vi är "rika") då ska vi ha en drinkkväll. : )

Imorgon -eller senare idag, hehe, ska jag möta upp tjejerna på lördagsfika, denna gång på v-dala, vi ska se om de håller måttet gentemot GH´s ; )

hantverkaren och kvällsbestyr

Hahaha, å så underbart, igår skrev jag om att jag hade anmält att timern var trasig, idag kom en fixare och skulle fixa det. Som tur var så var jag påklädd, i pyama. . . Rummet såg ut som en krigszon och jag hade dessutom precis gjort scones = mjöl överallt. Inte så optimalt känns det som, inte visst jag vad jag skulle säga heller å så börjar jag blöda näsblod, hahahaha.. han måste trott att det var någon slags cirkus som han kommit till.

Nu ska jag aldeles straxt hoppa in i duschen och sedan göra ett ärligt försök till att se fräsh ut.
[X] Bodyscrub
[X] thank god for make up
[X] thank philips för hårlockar
[X] Ansiktsmask
Är bjuden på middag hemma hos Mr E´s mamma, jag misstänker att det blir en favorit, nämligen cherrylax *mummis* resten av kvällen tänkte jag spendera hemma hos Mr E. Eftersom jag fortfarande är hängig från influensan  blir det nog en lugn kväll med massa mys.

Hemska mardröm

Jag hade en mardröm inatt, den var jättehemsk, jag vaknade med ett hårt dunkande hjärta och tron om att bilnycklarna var i den ena handen och den andra i jackan (det var naturligtvis inte så)

Jag drömde att jag slog och sparkade mot den här fettblobban allt vad jag kunde, jättehårt och verkligen frenetiskt och han bara skrattade. Han hade på något sätt nästlat sig in igen och tagit över Mr E (de är väldigt olika till yttre och inre egenskaper så jag får inte riktigt ihop det logiskt) och nu hade han mig fången. Han hade på något sätt återigen tagit kontrollen. Han sa något i stil med att bara för att jag hade ett nytt liv så skulle minsann inte han förlora kontrollen, -ja något i den stilen. Jag drömde att jag sprang nerför trapporna, hållandes i räcket hoppar jag ner för trapporna och väl utanför springer jag allt vad jag kan, jag nästan flyger fram.

Jag hann undan som tur är.

Skor skor, mera skor. . .

Titta vad snyggt jag hittade på halens, just nu har de ett erbjudande : 40 % rabatt på en valfri vara om man uppger koden 1150

LACKSKO349:-  SKINNSKO 449:- (klacken, älskar den)

ZoomaDe här söta sakerna hittade ja hos LaRedout för 279:-

ZoomaDen här från samma ställe för 199 :- mee wants

äntligen fixat passérkort

Jag har fortsatt vart produktiv idag och har äntligen (efter x antal månader) fixat ett till passérkort till Mr E. Eller fixat och fixat, jag hade en sådan tur att mitt gammla som jag tappat hade blivit inlämnat till hyresföreningen. Och när jag ändå var där så passade jag på att säga till om timern som inte funkar och den skulle de fixa sa den snälla kvinnan. Detta är saker jag borde tatt tag i för länge sedan, men jag har inte orkat. Jag funderar på om jag ska gå till skolan imorgon? självklart vore det bra studiemässigt men jag vet bara inte om jag orkar. Kanske halvdag, jag vet inte jag...

Älsklingen

image86
Baby Mohawk

Jag kom på att en del kanske tror att Mohawk är en hund, men så är inte fallet, han är rastekniskt sätt en katt men han beteer sig som en, ja, en katt-hund-nalle.

Brevbäraren

Jag väntar väldigt ivrigt på posten, idag tror jag nämligen att Mohawks bärväska kommer idag, den från friis & company som är på bild ett par inlägg ner. Jag har vart ut en sväng och tittat i lådan men där fanns inget, inte ens vanlig post. . . Funderingen är dock om väskan kanske är för stor för brevlådan, kanske får jag en sådan avi istället för att hämta den på posten, fast då kommer den inte förens imorgon i sådana fall.

Ska vila lite nu innan jag ska bege mig ner på ica med en film jag lånade häromdagen (och missade att lämna in den igår --iiich) Sen kommer Mr E förbi också, med Xboxen, hihi, han ska lära mig hur den funkar, haha.
Funderar på om jag ska bjuda på Nyponsoppa, mandelbiskvier och glass som tack, -mest för att jag är sugen på det : )

Annars idag händer inte så mycket, jag ska sätta mig ner och göra lite skolarbete, jag måste även skicka in en studerandeprofil till praktikplatsen i sävja, dit jag ska om 2½ v. (så snabbt tiden går!)

Det ringde på dörren precis nu, det var brevbäraren som hade med sig ....-väskan! wiii väskan är jättefin, mycket finare än på bild, dessvärre såg jag att det fanns inget nät någonstans på väskan, bara fönster, men eftersom mohawk alltid är lös är fönster inten bra grej för då smiter han ut. Får ta en sväng förbi någon tygaffär när jag blir frisk å sy dit ett nät lite snabbt innefrån. Den är iaf väldigt snygg, jag är mycket nöjd.


Härlig helg att se fram emot

Mumms fillibulle vad gott det var med semla, jag tror jag ska äta en imorgon också : )
För övrigt så gjorde jag klart de där skoluppgifterna jag höll på med tidigare idag så trotts influensavärlden känner jag mig hyffsat produktiv, jag har till och med diskat : )


på torsdag räknar jag med att vara i hyffsad form igen och ska då över till Mr E´s mamma på middag, på fredagkväll är jag bjuden på spelkväll hos Sandra, de ska bli kul då jag typ inte hört eller sett ifrån någon på länge. På lördag ska jag få min födelsedagspresent (något försenad, men jag kan ju ta den som 2:a födelsedagen present istället) av Elin, Tora och Johanna då blir det indiska mat (wiiihooooo <3 ) och efter det bjuds det på teater, det ska bli skojj. På söndagkväll börjar dansen : ) wiiiii --så har jag iaf något att se fram emot. Imorgon vet jag dock inte vad jag ska ägna mig åt, mer plugg kanske? Grejjen är den att jag blir ju så utmattad av minsta lilla, hmm kanske en film också?






--update -Mr E kommer över med sitt xbox till mig imorrn när han vaknar, hihi, jag blir så
bortskämdis jag, nu vte jag vad jag ska göra imorgon iaf : ) det bästa var att det var inte jag som frågade : )

Tråkigt

Jag känner mig lite piggare idag, förkylningen har dragit upp i bihålorna men det är ganska positivt då min söndriga näsa får en chans att vila och jag slipper snyta mig hela tiden. Febern har gått ner den med och inatt sov jag hela natten : ) tyvärr är hostan värre, men men...

Snart börjar dawsons creek (wiihoo ljuva nostalgi) och innan dess ska jag försöka mig på en mugg fil och en smörgås.

Åååå ni ser så hopplöst ospännande jag har det. Dagens höjdpunkt är när Mr E kommer hit med semlor, höjdpunkten näst efter det var när posten kom tidigare idag och kvällens höjdpunkt är att House börjar. Egentligen skulle jag till en klasskamrat och baka semlor och ha semmelkalas men det vart också skrotat : (

Några tipps på något kul man kan läsa, se eller göra ifrån sängen?

Semlor, fettisdagsbullar , älsklingar <3

Idag är det semmeldagen : ) även kallad fettisdagen. Jag verkligen älskar semlor, det är det godaste som finns, oavsett om man äter dem med varm mjölk (passar bäst till semlor med vetedeg som blivit lite torrare) eller utan mjölk. Själv gillar jag nog båda lika mycket, men jag föredrar när det är stora lock på dem : ) Mr E ska köpa semlor och åka ut till mig med senare idag så ska vi fika och mysa lite tillsammans. . .

Recept från receptfavoriter.se

Vetebullar till semlor
Runda och fina vetebullar formar du enklast genom att ta en lagom bit deg och håll den som en datamus, tryck med handflatan och gör cirkulära rörelser så blir den boll eller rund bulle.
ca 20 stycken stora vetebullar
75 g smör
3 dl mjölk
25 g jäst
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
3/4 dl socker
9 dl vetemjöl (500 gram)
1 uppvispat ägg
1 tsk bakpulver
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig och jäs under bakduk 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut rätt små (tänk på att de jäser), runda och släta bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 minuter övertäckta. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk
Semla
Hemgjord mandelmassa
75 g sötmandel
4 bittermandlar
3 dl florsocker
1,5 msk vatten
Skålla och skala söt- och bittermandeln. Torka dem i en ren handduk. Mixa mandel och florsocker i en matberedare till ett fint mjöl. Tillsätt vatten och mixa till jämn konsistens.

recept från aftonbladet.se

Karlsbadersemla


karlsbader170

24 små semlor

Tid: 90 min


100 g smör

2 dl mjölk

25 g jäst för söta degar

0,75 dl socker

4 äggulor

6,5 dl vetemjöl

  

Pensling:

Ägg

Mandelspån (jag gör utan mandelspån)

  

Fyllning:

250 g mandelmassa, färdigköpt eller 1 sats hemgjord mandelmassa (se recept)

Lite vatten

  

Garnering:

3 dl vispgrädde

Eventuellt florsocker

  

Gör så här:

1. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

2. Smula ned jästen i en degbunke. Rör ut den med lite av degspadet. Häll på resten av degspadet.

3. Tillsätt salt, socker, äggulor och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt, cirka 10 minuter i köksmaskin.

4. Strö lite mjöl över degen. Täck den med en bakduk och låt den jäsa i 30 minuter.

5. Häll upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den till smidig konsistens. Degen ska vara lös, men inte klibbig.

6. Dela degen i 24 bitar. Forma till släta, runda bullar.

7. Lägg dem glest på bakplåtspapper. Jäs bullarna under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

8. Pensla de uppjästa bullarna med ägg. Strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 5-8 minuter.

9. Låt bullarna svalna på bakgaller.


Servering

1. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite av inkråmet.

2. Blanda inkråm, mandelmassa och ev lite vatten till lagom konsistens.

3. Fyll bullarna med blandningen. Spritsa eller klicka på vispad grädde.

4. Lägg på locken och pudra eventuellt över lite florsocker


Hur äter du din semla, vad föredrar du?

Jag är kär . . .

I min smått inskränkta influensavärld måste jag bara få gotta mig åt det jag kan, nämligen min pojkvän.

Fick ett sms aldeles nyss där han beskyddande frågar :
Hej gumman! Har du nått att käka ?, tar du hand om dig? Jag ville bara kolla så allt är ok.


I´m in love

Supersugen och ändå inte

Pust pust, jag har suttit en del med skoluppgifter nu och har kommit ungefär halvvägs. Jag har hitintils vandrat igenom utomkvedshavandeskapets värld, genom klamyidans hemska rike och kungadömmet av apotekets graviditetstester. Om någon undrar så pluggar vi just nu gynekologi, obstetrik och pediatrik.

Efter upptäckten att det inte går något kul på tv ikväll blir det till att hyra ytterligare en film.
SUPERSUGEN -Supersugen vart filmen som ska ses ikväll : )

Blir nog till att köpa en isglass också och kanske även något annat gott, aptiten har inte vart den bästa dessa dagar så jag vet inte riktigt. Man är liksom inte sugen på något när man är sjuk, möjligtvis på isglass.

Feberfrossa

Har svettats, frusit och kallsvettats hela natten om vart annat, ingen skola för mig idag, inte heller nått annat med för den delen. Är helt slut.

Gruvar mig lite för att gå ner och hämta tvätten (som jag ej orkade igår), har nämligen så lätt att svimma när jag är febrig. För övrigt måste jag också sätta mig ner och plugga, har skjutit det framför mig i tron om att jag skule vara frisk nu men icke sa nicke så nu gäller det att ligga i.

Slutkörd kisse.

Dumma tvättmaskin

Hostan blir bara värre och värre, snart vänder jag nog ut och in på alveolerna. Haha (inte kul om man inte är sjukvårdsutbildad... well, inte kul då heller ifs, sorry)

Var tvungen att slänga in en tvätt (underkläder å handdukar å såndant)  men vad händer? Jo först efter att jag tryckt på start ser jag att den är laddad med tvättmedel, det betyder i princip bara en sak -den är trasig, shit å jag har precis tryckt igen luckan å tryckt igång programet. Försöker snabbspola fram programmet så att jag kan ta ut min tvätt, men vad händer då? Jo tvättmaskinsluckan hakar fast sig och jag får inte ut s#¤ten, ok tänker jag, svettig som få av ansträningningen, jag kör igång ett till program så får jag kanske ut den då -nejp. Kör igång ett till i bara farten. Ringer pappa halvt förtvivlat och han ger mig tipps om hur jag ska göra och då, då får jag äntligen ut den och kan stoppa in tvätten i en annan maskin och tvätta ordentligt.

Daddy rocks


Våffelfrukost

Jag sov gott inatt ändå under omständigheterna Mr E höll om mig hela natten, något jag tycker mycket om : ) stackarn jag har hållt honom vaken en hel del med mitt hostande, nysande och snörvlande. När vi vaknade iaf så sprang han ner till affärn och köpte ingredienser och toppings till våfflor (även sådana nödvändigtheter som toapapper -vilkett jag annars snytit upp) sen satt vi och myste och åt belgiska våfflor med glass, jordgubbar och maple syrup. Jag är så lycklig att jag har honom, vad skulle jag annars tatt mig till och gud va tråkigt jag skulle haft...

Två högtider närmar sig, först den 14:e som är Alla hjärtans dag och även den dag vi firar ett år, : ) sen den 21:a som är en mycket speciell dag för mig. Den står för både frihet, kraft, självkänsla och individen. En dag jag håller varmt om hjärtat och som jag ser som en andra födelsedag, en frihetsdag.




Nu ska jag titta på surfs up (animerad familjefilm om surfande pingvin) sen har jag även en till film på lager som Mr E hyrde; bröllopsnatten, som jag inte vet alls vad den handlar om men det är ju tidsfördriv iaf. : )

 

Tee´s

Ellos har en ny underkategori kallad Tee-shop. T-tröja som man säger i mitt barndomshem har ju verkligen fått sig ett uppsving och det verkar ellos tagit fasta på, in å titta : )

Tee´s
Zooma

Å vad jag älskar honom

Jag har verkligen sådan tur, Mr E är på väg över hit med DVD, film, gottis och andra nödvändigtheter. Vi hade som jag nämnde i tidigare inlägg planer på en inflyttningsfest men den skrotades då tack vare mig. Han erbjöd sig en helkväll hos honom och badkarsbad istället men när han hörde hur jag lät så bästämde han sig för att komma hit istället. Å fast han är lite småsjuk också så tar han sig hit med allt det där -kärlek-

Jag måste säga att all tidigare bitterhet relaterat till förkylningen är borta, nu kan jag bara känna vad lycklig och vilken tur jag har : )

Snart väntar alltså film, gottis, varm choklad, piggelin, pussar och kärlek.

När jag blir sjuk sätter det sig alltid på stämbanden, jag blir hes och får inte fram ljud. Jag låter ungefär som darth wader ihopkorsat med pip (den lilla gula fågeln). Halsontet har börjat lägga sig lite nu ändå -tack och lov


Tröst


Bra grejjer när man är sjuk


En liten aftonväska måntro

Alexandra har en tävling då man kan vinna en fin fin väska i antingen guld eller silver, tävlingen håller på fram till imorgonkväll kl 20.00, så är du också sjuk, har tråkigt eller bara vill ha en snygg aftonväska? Ja men varför har du inte tryckt på länken än då??
image101 
bilden är lånad från alexandra

Ooops, en friis & company

Jag gjorde precis något dumt. Jag har precis budat hem en ny bärväska till Mohawk, jag har tröttnat på den jag har nu och den här var verkligen fin, från friis & company. Grejjen är den att jag verkligen velat ha en ny väldigt länge, men just den här månaden har jag så ont om cash, måste nog låna av mig själv...

Jaja, fin är den iaf
beräknad hemkomst nästa vecka =)

image85

Blajs!

Häpnas över vad absolut inget som det finns på tv!! Jag har så tråkigt! Har sovit en sväng men blä, inget gott finns det att äta heller och jag orkar inte gå ner på affären. Det enda som är mysigt är att min Mohawk har legat och gosat och pussat på mig hela dagen : ) -kärlek-

ska nu ta å titta om jag hittar något på youtube å titta på, är det någon som har ett förslag eller nån kul länk?

sjuk å bitter

Jag ligger hemma i sängen, är sjuk, feber och ont i halsen å självklart får vi ju inte glömma resten av kroppen heller. Har man reumatiskt i familjen å tendenser själv då blir det liksom lite extra allt. Ont i fingrar å tår, bröstben, knän och ryggen. Nämnde jag att jag har mensvärk också??